Otomotiv sanayinin Konya'ya kurulması için herkes çalışmalı

Otomotiv sanayinin Konya'ya kurulması için sanayici ve işadamlarının bu konuda çalışması gerektiğini belirten Cem Zorlu, Konya'nın otomotiv sanayi için alt yapısının olduğunu söyledi
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde üyelerini ve sanayicileri bir araya getirdi. Beyazsaray Kebap Salonu'nda gerçekleştirilen iftar yemeğine; ASKON onursal Başkanı Ali Sarı, AK Parti Konya milletvekili Cemi Zorlu, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Geleneksel iftar yemeğinde konuklara selamlara konuşması yapan Cem Zorlu, iftar yemeği organizasyonlarının çok anlamlı olduğunu belirterek, iftar yemeği programlarının insanları bir araya getirdiğini söyledi. ASKON üyesi olanın farklı bir güzelliği olduğunu dile getiren Zorlu, bu tür derneklerin işadamlarını buluşturarak ortak iş sahaları oluşturduğunu bildirdi.
KONYA'YA OTOMOTİV SANAYİ KURULMASI ERBAKAN'IN HAYALİYDİ
Türkiye'nin ilk otomotiv sanayini Konya'ya kurulması için herkesin elinden gelen çabayı ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Cem Zorlu, "Sanayici ve işadamlarımızın bunu yapmak için çalışması gerekiyor. Şehrimizin otomotiv sanayi için alta yapısı bulunmuyor. Ayrıca  Muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın hayali Konya'ya otomotiv sanayini kurmaktı. Sanayimizin daha organize olması gerekiyor" dedi. Dünyanın dört bir yanında Müslüman kanı aktığını da anımsatan AK Parti Konya milletvekili Cem Zorlu, "Müslümanların zalimin zulmünden kurtulması gerekiyor. Biz nasıl mübarek Ramazan ayımızı güzel bir şekilde geçirip, Ramazan Bayramımızı mutlu bir şekilde icra edeceksek, dünyanın dört bir yanında bulanan Müslüman kardeşlerimiz de Bayramlarını mutlu ve özgür bir şekilde yaşamaları gerekiyor. Bu konuda da üstümüze düşeni yapmalıyız" diye konuştu.
RAMAZAN AYI ÜLKEMİZ İÇİN BURUK GEÇİYOR
Ülke olarak buruk bir Ramazan ayı geçirildiğini dile getiren ASKON Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yıldırım ise, "Arap Baharı'nın yaşandığı Ortadoğu ve Arap ülkelerinde ki Müslümanlar ile Doğu Afrika'da açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybeden insanlar Ramazan ayımızın buruk geçmesine neden oldu. Doğu Afrika'da 10 milyon insan kuraklıktan etkilenerek ölümle mücadele ediyorlar" ifadelerini kullandı.
'MÜSLÜMANLAR İMTİHAN OLUYOR'
Doğu Afrika'da yaşanan insanlık dramına karşı Müslümanların imtihan edildiğini belirten Yakup Yıldırım, "Doğu Afrika'da açlık ve susuzluktan hayatını kaybeden insanlara karşı yardım elini uzatması gereken Müslümanlar bana göre imtihan oluyor. Ülkemiz insanı buralarda yaşanan insanlık dramına hemen yardım elini uzattı. Birçok sivil toplum ve kamu kuruluşumuz yardımlarını yaptı. Ülkemiz bu insanlara karşı duyarlılığını gösterdi ve hala gösteriyor. Biz de ASKON olarak üyelerimiz ile elimizden geldiğince yardımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bu akşam idrak edeceğimiz ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Geçesi bu insanların kurtulmasına vesile olur. Dualarımızda bu insanlara da yer vermeliyiz."
5 - 12 Ekim tarihleri arasında yapacakları Fas gezisine tüm üyelerini ve sanayicileri de davet eden Yıldırım, ulusal ve uluslararası mecrada yapacakları etkinliklere herkesi davet etti.
MUSTAFA AKÇA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri