Otomobillere ÖTV muafiyeti gelecek mi?

Ticari araçlara verilen ÖTV muafiyetiyle piyasa canlandı. Şimdi otomobillere aynı muafiyeti tanınacak mı merak ediliyor.

Türkiye genelinde otomobil fiyatları sürekli yükseliyor. Söz konusu fiyatların yüksek olmasının en büyük etkeni ise ÖTV masrafları. Sıfır satın alınan 1 milyon liralık otomobilin 500 bin lirasını vergilerin oluşturması vatandaşın tepkisini çekiyor. ÖTV ile ilgili geçtiğimiz günlerde alınan karar ise vatandaşı sevindirdi. Ticari araçlara getirilen ÖTV muafiyetiyle piyasanın canlanması bekleniyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ticari araçların yenilenirken ÖTV ödenmemesi kararının sektör ve vatandaşlar açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Erkoç, 20 yaş üzerindeki araçların trafikte ciddi bir tehlike arz ettiğini ve sigortalarının olmadığını vurgulayarak, bu araçların fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve hurda araçların değerinin düşük olduğunu söyledi. Ticari araçların ÖTV sebebiyle yenilenemediğine dikkat çeken Erkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği kararın ticari araçların yenilenmesine olanak sağlayacağını ve trafikte can ve mal güvenliği sağlanacağını ifade etti.

Ayrıca Erkoç, hurda teşviki düzenlemesi yapılmasının da faydalı olacağını belirterek, trafiğe tehlikeli şekilde çıkan ikinci el araçların temizleneceğini ve yeni araçların trafiğe girmesiyle can ve mal güvenliğinin sağlanacağı gibi çevre kirliliğinin de azalacağını sözlerine ekledi.

OTOMOBİLLERE ÖTV MUAFİYETİ GELECEK Mİ?

Ticari araçlara gelen ÖTV indiriminin ardından vatandaşta yeni beklenti oluştu. Seçim öncesi otomobillerde de ÖTV indirimi yapılacak mı merak ediliyor. Söz konusu karar alınırsa piyasadaki otomobil fiyatlarında önemli düşüş yaşanacak. Şimdilik otomobillerde bir ÖTV indirimi beklenmiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri