Otomobili olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni düzenleme ile arabalar takip edilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi” hakkında yeni açıklamalar yaptı. Buna göre sahte fiş, vergi kaçakçılığı vb. durumların önlenmesi adına Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi devreye girecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek yılbaşından itibaren vergi mükelleflerine ait olan araçların yakıt tüketimlerinin takip edilmesi amacıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin devreye gireceğini bildirdi. Bakan Şimşek, açıklamasında bu yeni sistem sayesinde sahte akaryakıt fişi, vergi kaçakçılığı vb. illegal durumlara karşı önlem alınacağını ekledi.

Yeni Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi sayesinde Türkiye’de vergi mükellefleri tarafından kullanılan 8 milyon ticari aracın yıllık 713 milyar liralık tüketimini takip edecek. Bu sayede mükelleflerin yakıt alımlarında yaşanan usulsüzlüklerin önüne geçilecek, haksız kazançlar önlenecek.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınacak olan taşıt tanıma sistemi sayesinde akaryakıt istasyonlarındaki pompa yakıt satışları kayıt altına alınacak. Sistem tarafından kaydedilecek olan işlemler sayesinde taşıtların plaka bilgisi ve ödeme bilgileri eşlenecek.

1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan sistem ile artık araç plakalarının ödeme kaydedici cihazlara girişi manuel olarak yapılamayacak. Zorunluluk getirilen taşıtlar için sistem kapsamında düzenlenmeyen belgeler ise vergi kanunları bakımından hiç düzenlenmemiş sayılacak. Ayrıca cezai işleme tabi olacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri