Otomobil sahiplerine kötü haber! Zam oranı kesinleşti

Türkiye'de 15 milyon 333 bin otomobili var. Masraflardan şikayetçi olan otomobil sahiplerine kötü haber verildi. Buna göre yüzde 38 zam kesinleşti.

Türkiye'de Ocak 2024 tarihindeki veriler dikkate alınırsa 15 milyon 333 bin 952 otomobil var. Söz konusu otomobillerin büyük çoğunluğu motorin ile çalışıyor. İkinci sırada benzinli otomobiller yer alıyor. Son yıllarda benzin ve motorine gelen zamlardan dolayı aracına LPG sistemi taktıranların sayısı ise hızla artıyor.

Vatandaş böylece yakıttan tasarruf etmeyi planlıyor. LPG'den bile daha çok tasarruf imkanı sağlayan bir sistem ise kısa süre önce piyasaya sürüldü. Bunlar da elektrikli otomobiller. Türkiye'de satış rakamları hızla artan elektrikli otomobiller en çok düşük enerji tüketimiyle dikkat çekiyordu.

Bugün elektrik fiyatlarına zam haberini duyan elektrikli otomobil sahipleri ise çok üzüldü. Çünkü otomobilleri şarj etmenin maliyetleri artacak. Bazı otomobil sahipleri alternatif enerji kaynaklarına yönelme veya şarj saatlerini düşük talep dönemlerine ayarlama gibi çözümler arayabileceği söyleniyor.

Ayrıca, enerji verimliliğini artırmak ve elektrik tüketimini optimize etmek de maliyetleri kontrol altında tutmada yardımcı olabilir. yani müstakil evde yaşayanlar güneş paneli takarak aracını bedava şarj edebilir.

Ekonomi Haberleri