Otomobil piyasasında Türkiye dünya lideri!

Otomobil fiyatları Türkiye'de çok konuşuluyor. Peki Türkiye'nin bu alanda dünya lideri olduğunu biliyor muydunuz?

Türkiye'de insanların en büyük hedefi önce otomobil sonra ev sahibi olmak. 7'den 70'e milyonlarca insan iyi bir otomobile binebilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Günümüzde ortalamanın üzerinde bir kaliteye sahip otomobil almak isteyenler ciddi miktarda ödemeler yapıyor.

Binilebilir en ucuz ikinci el otomobilin bile 200 bin liraya yaklaştığı Türkiye'de fiyatların neden bu kadar yüksek olduğu hep merak ediliyor. Peki Türkiye'nin bu konuda dünya lideri olduğunu biliyor muydunuz?

Avrupa ve Türkiye’de otomobil üzerindeki vergi yükünü gösteren tablo herkesin dikkatini çekti. Söz konusu tablodaki fark herkesi şaşırttı. Türkiye'nin bazı ülkeleri otomobilde uygulanan vergide 7'ye katladığı görüldü.

Otomobilde uygulanan verginin bu denli yüksek olması Türkiye'de ikinci el ve sıfır araç fiyatlarını yükseltiyor. Vergilerin yüksek seviyede kalmaya devam etmesi durumunda otomobillere yeni zamların gelebileceği söyleniyor. Zammın bu sefer gerekçesi ise yükselişe geçen döviz kuru olarak yorumlanıyor. Görünen o ki Türkiye'de otomobil sahibi olmak her geçen yıl daha da zor hale gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri