Otomobil fiyatlarına yine zam geliyor!

Türkiye genelinde otomobil fiyatlarına zam geliyor.

Otomobil fiyatlarına yine zam geliyor.

Sektör temsilcileri, yılbaşından bu yana her ay yaklaşık yüzde 10 artan araç fiyatlarının önümüzdeki aylarda da yüksek seviyesini koruyacağını belirtiyor. Bu artışta, kur artışlarının yanı sıra yüksek talep etkili oluyor. İnsanlar, enflasyondan kaçınmak için yatırım amaçlı araç almaya yöneliyor ve bu da araç fiyatlarının artmasına neden oluyor. Ancak araç arzında yaşanan sıkıntılar da piyasanın hareketlerini sınırlandırıyor.

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, kurun yukarı yönlü seyriyle birlikte sene başından bu yana marka ve modele bağlı olarak her ay yüzde 5-8 arasında artış yaşandığını söylüyor. Önümüzdeki haftalarda yüzde 3 ile 5 arasında bir zammın söz konusu olacağını da belirtiyor. İkinci el araçlarda ise fiyat artışları daha hızlı gerçekleşiyor. Yılın ilk çeyreğinde, yatırım amaçlı olarak görülen ikinci el araçlarda ortalama yüzde 15 fiyat artışı yaşandı. Erdem, kurun yukarı yönlü seyri devam ederse ikinci el araçlarda da önümüzdeki üç ay içinde yüzde 10-12 arası bir fiyat artışı olabileceğini söylüyor.

Markaların aylık düzenli olarak zam yaptığını belirten 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, sadece Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasındaki fiyat artışının yüzde 5'i bulduğunu söylüyor. İkinci el otomobil piyasasında, sıfır araç bulunma sıkıntısı yaşandığı için talep artışı gözlemleniyor. Bu nedenle Ülgür, talep dengesi de fiyatları belirleyen unsurlar arasında yer alıyor ve bu durumun yıl sonuna kadar devam edeceğini öngörüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri