Otobüslerde yüzde 30 indirim şartı

Otobüs bileti alırken bu ayrıntıya dikkat edin.

Otobüsle seyahat ederken sahip olduğunuz hakları biliyor musunuz? Şehirler arası yolculuklarda çocuklarınıza bilet alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntılar var.

YÜZDE 30 İNDİRİM ŞARTI

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 48'inci maddesine göre 0-12 yaş çocukları için bilet talep edenlere, biletin yüzde 30 indirimli kesilmesi şart.

0- 6 yaş arası çocuklar bilet düzenlenmeksizin kucakta seyahat edebilirken, 6 yaş üstü için ayrı koltuk zorunluluğu var. Ancak bu durumdan haberdar olmayan aileler, ya tam bilet alıyor ya da çocuğunu kucağında taşıyarak seyahat ediyor.

Bazı firmalar, çocuk indirimi konusunda bilgilendirme yapmadığı gibi uygulamayı yok sayabiliyor.

Bu durumda otogardaki zabıtadan yardım alınabilir. Çocuk indirimi için nüfus cüzdanı ibrazı şart. Telefonla ya da internetten alınan biletlerde indirim yapılamıyor.

Ancak otogara geldiğinizde ilgili firmaya başvurarak indirim talep etmeniz mümkün.

BAKAN YILDIRIM: KENDİLERİ ÜZÜLÜR

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Düzenleme bir kez yürürlüğe girdikten sonra ben buna uymuyorum deme lüksü yoktur. Buradan bir kez daha firmalarımıza hatırlatmak istiyorum. Bu konuda vatandaşı mağdur edecek hiç bir işin içinde olmasınlar, aksi halde kendileri üzülürler." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri