Otobüs yoğunluğu artık cep telefonundan görülebilecek

Koronavirüs hiç şüphesiz en çok otobüs ve metrobüs gibi kalabalık ortamlarda bulaşıyor. Cep telefonlarına gelen yeni özellikle artık otobüslerdeki yoğunluğun görülebilmesinin önünü açılıyor.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyaya yayıldı. Bütün insanlık salgın günlerine alışmaya çalışırken gelişen teknolojiler bu durumu kolaylaştırıyor. Şüphesiz koronavirüs salgını en çok insanların toplu olarak bulunduğu yerlerde daha fazla yayılıyor. İnsanların zoraki olarak kullandığı Metrobüs ve otobüs gibi alanlarda seyahat etmek büyük bir risk teşkil ediyor. Geliştirilen yeni teknolojiler metrobüs ve otobüs gibi kalabalık ortamların daha önceden öğrenmenin önünü açıyor.

ARTIK YOĞUNLUĞU DA GÖSTERECEK

Andorid ve iOS tabanlı cihazlarda en çok kullanılan harita uygulaması olan Google Maps ya da Google Haritalar, yol tarifi konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor. Hiç bilinmeyen yerlere araba, toplu ulaşım veya yürüme mesafesini tarif eden uygulamaya şimdilerde yeni bir özellik geldi. Google Maps'e yüklenen yeni özellik ile artık toplu taşıma araçlarının yoğunluğu / kalabalık seviyesi hakkında bilgi verilecek.

TELEFONLARDAN İNSAN YOĞUNLUĞU TESPİT EDİLECEK

Google Maps, tarafından geliştirilen yeni güncellemede yoğunluk tespiti, otobüs ya da tren seferlerinde o anda yolculuk eden kişilerin cep telefonlarından gelen sinyaller ile yapılıyor. Bu sayede sosyal mesafenin korunması gereken koronavirüse karşı önlem alınabiliyor. Hem Android hem de iOS veri tabanlı cep telefonlarında yer alan yeni toplu taşıma özelliği global olarak kullanılma açıldı. Ancak yine de bazı cep telefonlarında güncelleme yapılmaması durumunda özellik görülmeyebilir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri