Otobüs biletlerine dev zam!

Kurban Bayramı’na bir kaç gün kala otobüs firmaları vatandaşa acımadı. dün 800 TL olan otobüs bilet fiyatı bugün 1000 TL ‘ye çıkarıldı

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler, İstanbul Otogarı'nda yoğunluk oluşturmaya devam ediyor. Ancak Gaziantep ve Adana gibi şehirlere seyahat etmek isteyen vatandaşlar bilet bulmakta zorlanıyor. Bu durum, bilet fiyatlarının yükselmesine de neden oluyor. Örneğin, dün 800 TL olan bilet fiyatı bugün 1000 TL'ye yükseldi.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından, memleketlerine veya tatil bölgelerine gitmek isteyenlerin talebi arttı. İstanbul Otogarı'nda yoğun bir kalabalık yaşanırken, otogar giriş ve çıkışlarında araç yoğunluğu da dikkat çekiyor. Vatandaşlar bilet bulmakta güçlük çekiyor ve otobüs firmalarının ek seferleri de hızla doluyor. Depremin yaşandığı şehirlerden gelen turizm firmaları da bilet bulamayan vatandaşlara destek olmaya çalışıyor.

800 TL’LİK BİLET 1000 TL’YE ÇIKTI

Bazı vatandaşlar ise bayramlarını geçirmek için İstanbul'a geldi. Ancak bilet bulamayan bazı vatandaşlar yüksek bilet fiyatlarından şikayetçi oldu. Turizm firması temsilcisi Ali Kıran, Gaziantep'ten İstanbul Otogarı'ndaki yoğunluk nedeniyle geldiğini belirtti. Kıran, araç bulmanın zor olduğunu ve vatandaşların Gaziantep ve Adana gibi şehirlere gidemediğini ifade etti. Mağduriyet yaşayan birçok kişinin İstanbul'da kaldığını ve memleketlerine gidememenin sıkıntısını yaşadığını aktardı. Bu sorunları çözmek amacıyla Gaziantep'ten boş araçlar getirdiklerini söyleyen Kıran, dün vatandaşı 800 liraya gönderdiklerini ancak bugün ücretlerin 1000 liraya çıktığını dile getirdi.

Yolcu Nafile Öztürkmen de Gaziantep'e bilet bulamadığını ve ek sefer fiyatlarının yüksek olduğundan şikayetçi olduğunu belirtti. Kardeşiyle birlikte otogarda kaldıklarını söyleyen Öztürkmen, normalde 2 gün önce alması gereken Gaziantep bileti için 600 lira ödemesi gerektiğini ancak bugün 1000 lira talep edildiğini ifade etti. Ek seferlerin maliyetinin tamamının alınmaya çalışıldığını söyleyen Öztürkmen, fırsatçılara imkan verilmemesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri