Otobüs bilet fiyatı 2-3 katına çıktı!

Koronavirüs salgınından sonra tüm uçak ve hızlı tren seferleri iptal oldu. Bunu fırsat bilen bazı otobüs firmaları, sefer fiyatlarını yükseltti.

Konya-İstanbul arası 300 TL, Konya-Ankara arası bilet fiyatı ise 150 TL'ye yükseldi. Bu fırsatçılık vatandaşa “Yok artık” dedirtti. Koronavirüs dolayısıyla şehirler arası ulaşım bazı şartlara bağlandı. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında gerek uçak gerekse hızlı tren seferleri Mayıs ayının sonuna kadar iptal edildi. İçişleri Bakanlığı'nın Koronavirüs salgını nedeniyle 81 ilin valiliğine gönderdiği yolcu taşımacılığı genelgesi ile şehirler arası otobüs taşımacılığı izne bağlandı. Yine bazı otobüs firmaları da bu süreçte iş durdurma kararı aldı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer şehirlere düşük koltuk kapasitesiyle hizmet vermeyi devam ettiren bazı otobüs firmaları ise dönemi fırsat olarak değerlendirdi. Fırsatçılık yapan otobüs firmaları bilet fiyatlarını 2-3 katına çıkarttı. Bakanlığın genelgesi ile sefere çıkacak yolcu otobüslerinde taşınacak yolcu sayısı da bir koltuk boş bırakmak şartı ile yarı kapasiteyi geçemiyor.

KONYA-ANKARA ARASI 45 TL'DEN 150'YE YÜKSELTİLDİ!

Koronavirüs salgınından önceki otobüs sefer fiyatları ile bugünkü sefer fiyatları arasındaki uçurum, gözlerden kaçmadı. Salgın öncesi Konya-Ankara arası otobüs bilet fiyatları 45 TL'den satışa çıkıyordu. Koronavirüs ile mücadelenin yaşandığı bu günlerde Konya-Ankara arası otobüsle ulaşım bedel fiyatı 150 TL'ye çıktı. Konya-Ankara arası bilet fiyatı güncel fiyatlara göre 3 katına çıktı. Fiyat artışına gerekçe olarak ise düşük koltuk kapasitesiyle hizmet verilmesi gösterildi. Vatandaş ise fiyat artışına “Tekelleşme ve fırsatçılık” dedi. Yine şehirler arası yolculuk yapma mecburiyeti olan vatandaşlar, bu konuda yetkililerden bir denetim istedi. Yüksek fiyata rağmen boş koltuğun çok az sayıda kalması da dikkatlerden kaçmadı.

KONYA-İSTANBUL ARASI 140 TL'DEN 300 TL'YE YÜKSELTİLDİ!

Salgın öncesi Konya-İstanbul arası otobüs bilet fiyatları 140 TL'den satışa çıkıyordu. Koronavirüs ile mücadelenin yaşandığı bu günlerde Konya-İstanbul arası otobüsle ulaşım bedel fiyatı 300 TL'ye çıktı. Böylelikle Konya-İstanbul arası bilet fiyatı güncel fiyatlara göre 2 katına çıktı. Yüksek fiyata rağmen Konya-İstanbul arası seferlerde de boş koltuğun çok az sayıda kaldığı görüldü.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri