Oto pazarlarında bakıcı çok, alıcı yok

Ekonomik durgunluk araba pazarlarını da vurdu. Araba satıcıları aylardır araba satamamaktan yakınıyor.

Konya’da araba pazarı her pazar günü Selçuklu Spor Tesisleri’ndeki boş araziye kuruluyor. Ekmeğini araba alıp satarak geçirenler veya eskiyen arabasını satıp yeni araba almak isteyenler sabahın erken saatlerinde arabasıyla pazaryerine geliyor. Pazarda fiyatları model ve markasına göre 3 bin TL ile 30 bin TL arasında değişen yüzlerce araba bulunuyor. Ama bu aralar araba satışları pekiyi değil. Piyasada durgunluk yaşanıyor. Birkaç ay öncesine kadar haftada bir araba satışı yaptıklarını belirten araba satıcıları, araba satışlarının durduğunu pazara gelen müşterilerin de bakmakla yetindiğini belirtiyor. 

Yaklaşık 5 yıldır araba satıcılığı yaptığını söyleyen Emrah Korucu, birkaç ay öncesine kadar haftada en az bir araba sattıklarına dile getiriyor. Ancak ekonomik krizin baş göstermesinin ardından araba satışlarının durma noktasına geldiğini söyledi. 

Fiyatları 5 bin TL ile 7 bin TL arasında değişen 3 araçlarının olduğunu aktaran Korucu, bu 2 ay önce aldıklarını ama kriz yüzünden 2 aydır satamadıklarını aktardı.
Pazara araba almak için gelen Ahmet Taştan, fiyatların yüksek olması nedeniyle sadece bakmakla yetindiklerini vurguladı. 
Araba pazarlarında en fazla kazanan ise pazarın kurulduğu yere tezgâh açan seyyar satıcılar oluyor. Pazarda çay satan Ali Koyuncu, “Soğuk havalarda pazaryerine gelenler içlerini ısıtmak için çaya hücum ediyor. En fazla gelirimizi araba pazar günü elde ediyoruz. Bir günde 500 TL’lik çay satıyoruz.” diye konuştu.    
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri