Oto Hırsızları Bu Sefer Polis Aracını Çaldı

Hırsızlık vakalarının günlük yaşamın parçası olduğu Güney Afrika'da bu sefer akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Johannesburg'un siyahların yaşadığı Thembisa bölgesindeki olayda oto hırsızları, memurları aracın arkasına...

Hırsızlık vakalarının günlük yaşamın parçası olduğu Güney Afrika'da bu sefer akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Johannesburg'un siyahların yaşadığı Thembisa bölgesindeki olayda oto hırsızları, memurları aracın arkasına hapsederek polis kamyonetini çaldı.

Olay anında kayda alınan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla, aniden ortaya çıkan üç soyguncu yol kenarındaki bir büfeden öğle yemeği için birşeyler alan iki polisi yakalayarak aracın arkasındaki kafese hapsediyor. Etraftaki kalabalığın ise olaya müdahale etmediği gözleniyor.

Polis aracına el konulmasının görüntülerini sosyal medyada paylaşan sosyal yardımlaşma kurumu “EBlockwatch” yöneticisi Andre Snyman, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Thembisa'da yaşanan olayı görüntüleyen üyelerimizden birisi videoyu bize gönderdi ve sosyal medyada paylaştık. Polisin suçluları bulmasına yardımcı olduk. Ülke genelinde 86 bin gönüllü üyemizle suçlara karşı mücadele ediyoruz." dedi.

Johannesburg polisinden yapılan açıklamada, rehin aldıkları polislerle kayıplara karışan hırsızların kısa süre sonra yakayı ele verdikleri belirtildi. Yaşları 25 ile 30 arasında olduğu tahmin edilen üç zanlının "silahlı soygun, hırsızlık ve illegal silah taşıma" suçlarından Thembisa Sulh Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı kaydedildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri