Oto aksesuarına ilgi gittikçe azalıyor

Son yıllarda, uygun kredi olanakları nedeniyle vatandaşın sıfır kilometre otomobilleri tercih etmesi, oto aksesuarına olan ilgiyi azalttı.

Konya'da kurulu bir firmanın sahibi Mehmet Demir yaptığı açıklamada, Konya'da eskiden oldukça fazla ilgi gören oto aksesuarı sektöründe işlerin son derece azaldığını belirtti. 
Sektörün bundan 2-3 yıl öncesine kadar çok canlı olduğunu ifade eden Demir, ''Özellikle aracı çok fazla yıpranan düşük modelli araç sahipleri oto aksesuarına ilgi gösteriyordu. Yeni bir otomobil alacak gücü olmayan ancak otomobilinin birçok aksanı yıpranan kişiler, çeşitli aksesuarlarla otomobilini yeni bir görünüme kavuşturuyordu'' dedi. 
Son yıllarda hurda indirimi ve bankaların sunduğu uygun kredi olanaklarıyla birçok kişinin düşük modelli araçları terk ederek sıfır otomobil aldığına dikkati çeken Demir, şunları kaydetti: 
''Yeni modelli araçlarda tasarım, iç ve dış dizayn olarak pek çok şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Araç sahibi ekstra bir şeye ihtiyaç duymuyor. Herhangi bir talebi olduğu zamanda otomobili satın aldığı firma promosyon olarak araç sahibinin isteğini yerine getiriyor. İnsanlar kredi borcu altına girerek, araba sahibi olduktan sonra bir de oto aksesuarına para harcamıyor. Satışlarımız durma noktasına geldi. Sıfır otomobillerin artmasının yanı sıra, ekonomik durgunluk ve kış mevsiminin kurak geçmesi sektörü etkiledi.'' 
YENİ ÜRÜN ALMADI
Oto aksesuarının zevk olduğunu ve lüks harcama olarak kabul edilebileceğini dile getiren Demir, ekonomik durgunluk nedeniyle insanların öncelikle birincil ihtiyaçlarını karşıladığını, bu nedenle de işlerinde önemli oranda azalma yaşandığını kaydetti. Yaklaşık 3 aydır mağazasına bir tek ürün dahi almadığını belirten Demir, ellerindeki ürünleri satarak borçları ödeme telaşında olduklarını ifade etti. Demir, son günlerde sadece araç muayene istasyonuna giden araç sahiplerine ilk yardım ve trafik seti ile zincir satabildiklerini belirterek şöyle devam etti: ''Az da olsa ticari araç sahiplerinin aksesuara ilgisi devam ediyor. Özellikle Doblo, Caddy ve Connect türü araçlara nikelaj kaplama yapıyoruz. Ancak burada da sıkıntımız var. Bin TL'lik nikelaj kaplamayı otomobil firmaları promosyon ile 400 TL'ye yapıyor. Bazı firmalar siftah bile yapmadan akşamı getiriyor. Piyasada yaşanan nakit sıkıntısının aşılmasıyla işlerimizin yeniden açılacağını umut ediyorum.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri