Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Türkiye’de Otizm alanında faaliyet gösteren tüm dernek ve vakıfların temsilcileri, Ulusal Otizm Sivil Toplum Kuruluşları toplantısı için Konya’da buluştu. Açılış oturumu Cumartesi günü yapılan çalıştayda, önemli kararlar alındı. Çalıştayda, ilki İzmir’de yapılan çalışmanın eylem planı okundu ve Otizm Eylem Planı’nda belirlenen 7 ana başlık için çalışma grupları oluşturuldu. Moderatörlüğünü Sunay Demircan’ın (Sivil toplumu Geliştirme Merkezi Derneği Kurucu Üyesi ) yaptığı ve iki gün süren toplantı sonucunda, Türkiye Otizm Meclisi (TOM) ismi ile üst bir yapının oluşturulması karara bağlanırken, 9 yönetim kurulu ve 1 sekreterya için seçim yapıldı. Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) yapılan seçim sonucunda Türkiye Otizm Meclisi (TOM ) nin sekretarya görevini üstlendi. Türkiye Otizm Meclisi (TOM), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 3 Aralık'ta açıklanması beklenen "Otizm Eylem Planı" konusunda izleme ve değerlendirme yapacak, ileri dönemlerde de çalışmalarda bulunacak.
TOPLUMA ENTEGRE OLMALARI SAĞLANACAK
İlk gün programı, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı'nda (SOBE) açılış konuşmaları ile başlayan çalıştaya Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Uzm. Dr. Hasret Yavuz, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Elçin Er’in yanı sıra, Türkiye’de Otizm konusunda çalışma yürüten 50'nin üzerinde dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.
BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMALIYIZ
Sözlerine Otizm konusunda edindiği izlenimleri paylaşarak başlayan ve bu alanda küçük, büyük katkı veren herkes en büyük alkışı hak ettiğini ifade eden Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak, “ Otizm konusunda faaliyet gösteren dernek ve vakıfların güç birliği yapmaları, bir çatı altında faaliyet göstermeleri büyük önem taşıyor. Eylem planı oluşturabilmek için çok önemli çalışmaların olduğunu bildiğimiz hükümete en büyük katkıyı bu alanda yıllardır uğraşan onca emek vermiş kuruluşların yapacağı aşikardır. Tek bir ağızdan verilecek mesajın ve katkının etkisinin de ne denli büyük olacağı hepimizin malumudur. Hz Mevlana’nın ve hoşgörünün kenti Konya’da yapılacak bu çalışmaların sonuçları açısından da birlikteliği sağlamaya katkı sağlayacağını ümit ediyorum ” dedi.
EKTİĞİMİZ TOHUM ARTIK YEŞERİYOR
Ektiğimiz tohumun artık yeşerdiğini görmek çok büyük bir sevinç diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Başlangıçta bu konuyla ilgili çok bir bilgiye sahip olmadan yola çıktık ama hep iyi insanlarla karşılaştık. Proje aşamasında, yapım aşmasında sonra vakfın kurulma aşamasında hep karşımıza güzellikler çıktı. Burada o güzel insanlarda bulunuyor, huzurunuzda onlara da teşekkür ediyorum. Merkezimiz tamamlandı ve vakıf kuruldu, sizlerin desteği ile bu bina otizm konusunda önemli bir işlevi yerine getirecektir” dedi. Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın (SOBE) oluşturulmasında ve Türkiye ve Konya’da otizmle ilgili yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm şahıs ve kurumlara teşekkür ederek sözlerine devam eden Başkan Altay, “Selçuklu 600 bini aşkın nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 16.ilçesi. Konya, Türkiye’nin merkezinde Hz. Mevlana’nın şehri ve hoşgörünün başkenti. Böyle bir programın Konya’da olması da önemli bir süreç. Toplantıdan çıkacak sonuçlar 3 Aralık’ta açıklanacak Otizm Eylem Planı’na katkı sağlayacaktır” dedi.