Otizmi yendi pilot olmak istiyor

Karaman'da, özel sınıfta aldığı eğitimle otizmi yenen 10 yaşındaki Abdullah Akgün, pilot olmak istiyor.
Karamanoğlu Mehmetbey İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Abdullah Akgün, aldığı eğitim ve azmiyle otizmi yendi. Abdullah Akgün'ün özel eğitim sınıfı öğretmeni Kemal Önder Demirkolu, öğrencisinden övgüyle bahsetti. Öğretmen Demirkolu, "Abdullah 1.5 yıldır benim öğrencimdi. Sınıfa gelir gelmez farkını gösterdi. Bu başarısı ise burada gittikçe arttı. Abdullah'ın kendi başına oynama, arkadaşlarıyla oynamama kavga etme gibi bir çok sorunu vardı. Ama derslerinde çok başarılıydı. Bizde derslerinde başarılı olan Abdullah'ı bu alışkanlıklarının düzetmesi için normal sınıfa gönderdik. Bir süre sonra Abdullah otistik davranışları değişerek normal bir öğrenci oldu. Önceden annesiyle okula gelen Abdullah artık okula kendisi gelip gitmeye başladı" dedi. 
Sınıf Öğretmeni Fadime Özdemir ise, Abdullah'ı kendi sınıfına aldığında bazı davranışları olduğunu daha sonra arkadaşlarını model alarak bu davranışlarını bıraktığını söyledi. Abdullah'ın derslerinde çok başarılı olduğunu ifade eden Özdemir, ''Abdullah verdiğim ödevleri tam olarak yapıyor. Çok zeki ve azimli bir öğrenci" diye konuştu. 
En büyük hayalinin pilot olmak olduğunu söyleyen Abdullah ise, derslerini çalışabilmek içi bir bilgisayarının olmasını istedi. Sınıf arkadaşı Fatma Coşkun ise Abdullah'ın sınıflarına geldiğinde kendilerinden çok korktuğunu şimdi ise kendilerine alıştığını ve onu çok sevdiklerini anlattı. 
Oğlunun durumuna çok üzüldüğünü söyleyen anne Ayşegül Akgün'de, "Abdullah iki çocuğumdan birisi. 5 yaşında olan diğer kardeşinin herhangi bir hastalığı bulunmuyor. Abdullah'ta artık düzelmeye başladı. Oğlumun bu duruma gelmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri