Otizm ve Down Senromu örnek olacak

Selçuklu Belediyesi’nce hayata geçirilen Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi örnek oluyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve beraberindeki heyet, yapımı devam eden Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak olan ve tamamlandığında otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak yaşam merkezinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Türkiye’nin önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen tesiste sona yaklaşıldı. Alanında Türkiye’nin en kapsamlı tesisi olacak merkezde, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay incelemelerde bulundu. Başkan Altay’a, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Usta, İstanbul Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Ahmet Aktürk ve müdür yardımcısı Tolga Keleş eşlik etti.

Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Özellikle ailelerin yaşadığı sorunları hafifletmek için bu projeyi ürettik. Çünkü özellikle anneler, çocuğa konulan teşhisten sonra sosyal hayattan kopuyorlar. Sadece çocuklarıyla ilgilenen, başka hiçbir işle ilgilenme vakitleri olmayan bir zaman dilimi oluşuyor ve anneler üzerinde ciddi psikolojik sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor. Bu çocukların yaşamları boyunca vakit geçirebilecekleri, rehabilitasyon eğitimleri alacakları bir yaşam merkezini çok yakında hizmete açacağız” dedi.

Ulusal Mimarlık Ödülleri kapsamında en iyi proje ödülünü alan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nin mimari özellikleriyle Türkiye’nin ender eserlerinden biri olacağını söyleyen Başkan Altay, “21 bin metre karelik alanda 8 bin 500 metrekare kapalı alan oluşturuyoruz. Bu alanda çocuklar için bir rehabilitasyon merkezi, bireysel ve birlikte spor yapabilecekleri spor alanları, hidroterapi görecekleri bir yüzme havuzu, hipoterapi görebilecekleri bir at ahırı ve at maneji, tarımla uğraşabilecekleri alanlar, ailelerin eğitim göreceği konferans salonları var” dedi.

Heyet adına konuşan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, otizm ve down sendromlu çocuklar ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak böyle bir tesisi inşa eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum dedi. İnaltekin, “Kendi kaderlerine terk edilmiş otizm ve down sendromlu çocuklar ve aileleri, Selçuklu Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu proje ile artık rahat bir nefes alabilecekler ve yaşam kaliteleri yükselecek” dedi.

21 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nde at ahırı, tarım alanı, kümes hayvanları alanı gibi doğal ortamlar yer alacak. Engelli aileleri ve çocuklar bu merkezde bir araya gelerek sosyal bir dayanışma içinde olacak. Tesiste çocuklar için eğitim sınıfları, sosyal yaşam alanları, beceri sınıfları, yüzme havuzları, spor alanları, müzik alanları gibi çok amaçlı bölümler bulunuyor. 11 bin 500 m2 yeşil alanı bulunan merkezde engelli çocukların tabiatla iç içe olması amaçlanıyor. Engelli çocuklar kendileri gibi engelli yaşıtları ile birlikte olacağı merkez çocukların rehabilitesinde önemli bir adım oluşturuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri