Öten: Süper Lige yakınız

5 maçta 2 yenilgi ve 3 galibiyet alarak 36 puanla 4. sırada yer alan Konyasporda gözler, Sakaryaspor maçına çevrildi

5 maçta 2 yenilgi ve 3 galibiyet alarak 36 puanla 4. sırada yer alan Konyaspor’da gözler, Sakaryaspor maçına çevrildi. Basın Sözcüsü Güven Öten, Süper Lig hedefinde ne kadar iddialı olduklarını ortaya gösterdiklerini söyledi

 

Konyaspor’da yüzler gülüyor. Ligin ikinci yarısında oynadığı 5 maçta 2 yenilgi ve 3 galibiyet alarak 36 puanla 4. sırada yer alan yeşil-beyazlı takımda gözler, Pazar günü iç sahada oynanacak Sakaryaspor maçına çevrildi. Bucaspor galibiyetinin ardından bir gün dinlenen Kartallar, Sakarya maçının hazırlıklarına dün öğleden sonra yaptıkları antrenmanla başladılar. Konyaspor, bugün ise sabah salon ve öğleden sonra Tatlıcak M: Tevfik Lav tesisleri olmak üzere çift antrenman yapacak. Ligde 3 maçtır kaybetmeyen ve zirve takımlarını takibe devam eden Konyaspor’da moral süper.

Pazar günü taraftarlarının desteğiyle Sakaryaspor’u da yenerek yoluna devam etmeyi amaçlayan yeşil-beyazlı takımda Muhammet’in sakatlığı geçti. Tam hazır olmadığı için riske edilmeyen ve Buca maçı kadrosuna alınmayan Ertuğrul’un ise bu hafta kadroya girebileceği öğrenildi. Konyaspor yönetim kurulu, Pazar günü Bucaspor maçında tribünleri dolduran bayan taraftarlara teşekkür etti. Konuyla ilgili olarak kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle. “Konyaspor’u Bucaspor ile oynanan 21.hafta maçında tribünleri gelerek yalnız bırakmayan ve bir ilki yaşatan bayan taraftarlarımıza ve çocuklara örnek desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

ÖTEN: EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Basın Sözcümüz Güven Öten, Bucaspor karşısında iyi oyun sonunda gelen galibiyetle bir seri yakalayan ve zirveye her geçen hafta bir adım daha yaklaşan Konyaspor’un Süper Lig hedefinde ne kadar iddialı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Kalan maçları en iyi sonuçlarla tamamlayarak hedef ulaşacaklarına inandığını belirtirken Öten, Bucaspor maçına büyük ilgi gösteren ve takımı son düdüğe kadar destekleyen bayan taraftarlara da teşekkür etti.

Öten, Bucaspor ile oynadığımız maçın çıkışımızın devam etmesi adına oldukça önemli olduğunu belirterek, “Takımımız sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koydu. Pozisyonlar bulduk ve sonucunda 1-0 kazandık. Skordan önemli olan 3 puan alıp çıkışımızı sürdürmekti. Bunu başardık. Artık fikstür avantajını da lehimize çevirdiğimizi belirtmeliyiz. Ama önemli olan bunu en iyi şekilde kullanmak. Bucaspor önünde gösterdikleri performanstan dolayı oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyoruz. Ama herşey bitmiş değil. Önümüzde 13 maç var.  Ligde kolay maçın olmadığı her hafta alınan sonuçlarla görünüyor. Aynı ciddiyetle ve inançla yolumuza devam ederek sezon sonunda Konyaspor’u hedefi olan Süper Lig’e taşımak istiyoruz” dedi.

Pazar günü oynanacak Sakaryaspor maçına da değinen Öten, “Rakibin ligdeki konumu bizi ilgilendirmiyor. Biz her maaç olduğu gibi Sakaryaspor ile oynayacağımız mücadeleye de kazanma düşüncesiyle hazırlanacağız. Yakaladığımız avantajı kötü bir sürpriz ile kaybetmek istemiyoruz. Ligde kolay maç yok. Bunun bilincindeyiz. Bundan önceki maçlarda olduğu gibi en iyi mücadelemizi vererek sahadan 3 puanla ayrılacağımıza inanıyoruz” dedi.

Bucaspor maçında Konya ve Konyaspor adına bir ilkin yaşandığını da sözlerine ekleyen Basın Sözcümüz Güven Öten, “Aldığımız ceza sonrası sadece bayanlar ve 12 yaş altı erkek çocukların izlediği Bucaspor maçında gösterilen ilgi açıkçası bizleri hem şaşırttı bununla birlikte de mutlu etti. Ortalama 2 bin kişiye oynayan takımımızın Bucaspor maçında 5 bine yakın bayan ve çocuk taraftar desteğini arkasına aldığını görmek bugüne kadar erkek ağırlıklı tribünleri gören bizlerin bakış açışını değiştirdi. Gösterilen ilgi sonrasında Yönetim Kurulumuzun aldığı karar ile TFF nezdinde bundan sonra maçlarımıza gelecek bayanlar ve çocuklar için en iyi yerlerde maç izlemeleri konusunda girişimlerimiz başladı. İnşallah gerekli izin çıkar ve bundan sonra Bank Asya 1.Lig’de bayanların ve çocukların içerisinde yer alacağı en iyi organizelere imza atarız. Süper Lig’e giden yolda böyle güzelliklere ve desteklere her zaman ihtiyacımız var” şeklinde görüş belirtti.

Maç öncesi yaşanan sıkıntılar konusunda da açıklamalarda bulunan Öten, “Bu olay hem bir ilk olduğu için bir takım aksaklıkların yaşanması normaldi. Ancak biz yine de bu aksaklıklardan dolayı özür diliyoruz. Beklentilerin üzerinde bir ilgi olunca kimse dışarıda kalmasın diye TFF nezdinde gerekli girişimler yapılarak ve gayret gösterilerek Eski ve Yeni Yeşil Tribünleri açılmış ve bayanlarımızın maçı izlemesi sağlanmıştır. Ancak şu da bilinmelidir ki sadece bayanlar ve çocuklar izlese dahi TFF’nin bu konudaki kurallarına uyulmuştur ve biletle giriş şartının ihlal edilmemesi adına azami gayret gösterilmiştir. Kapılardaki birikmeler ve giriş konusunda yaşanan bazı gecikmeler bundan kaynaklanmıştır. Ayrıca kapıların geç açılması kesinlikle söz konusu değildir. Yaşanan sıkıntılardan dolayı bir kez daha taraftarlarımızdan özür diliyoruz ve bundan sonra aynı sorunların yaşanmayacağı konusunda söz veriyoruz” dedi. Öten, teknik heyet ve oyuncularımızın üzerlerine düşeni yapıp aldıkları başarılı sonuçlarla Konyaspor’u Süper Lig yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerlettiğini, artık Konyalıların da bu konuda destek vermeleri gerektiğini sözlerine eklerken, SMS kampanyasına gösterilen ilginin artmasını beklediklerini ifade etti.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri