Öten: Soru işareti kalmadı

Güngören galibiyeti ile moral bulan Konyaspor, Giresunspor maçının hazırlıklarına başladı. Basın Sözcüsü Güven Öten, mevcut kadrodaki oyuncuların kafalarında bir takım problemlerle ilgili soru işaretl

Güngören galibiyeti ile moral bulan Konyaspor, Giresunspor maçının hazırlıklarına başladı. Basın Sözcüsü Güven Öten, mevcut kadrodaki oyuncuların kafalarında bir takım problemlerle ilgili soru işaretleri kalmadığını söyledi

 

 

Konyaspor’da, Giresunspor maçının hazırlıkları bir günlük izinin ardından dün akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde yapılan antrenmanla başladı. Pazar günü oynanan ve Konyaspor’un 2-1 galip geldiği Güngören maçının ardından Pazartesi günü dinlenen yeşil-beyazlı takımda, Cumartesi günü Giresunspor ile deplasmanda yapılacak maç öncesi moral iyi. Bugün çift antrenman yapacak olan kartallar, Giresun’a muhtemelen Cuma günü gidecekler. Kartal’da, bu maç öncesi Ertuğrul dışında eksik yok. Konyaspor’da, Giresunspor maçının planları 3 puan üzerine yapılıyor. Yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleştiler ve Giresunspor’u yenerek seriyi sürdürmek istediklerini dile getirdiler.

 

KONYASPOR TEK YENİLGİ ALDI

 

Bank Asya 1. ligde, 10. hafta lider değişti ve teknik direktör Hüsnü Özkara ile iyi bir çıkış yakalayan Elazığspor zirveye oturdu. 20 puanlı Elazığspor’u, aynı puanla Rizespor, 19 puanla geçen haftanın lideri Erciyesspor izliyor. Ligin son dört sırasını ise, 6’şar puanlı Giresunspor, Sakaryaspor, Denizlispor ve Güngörenspor izliyor. Ligin 10. haftasında toplam 22 gol atıldı. 4 maçı ev sahibi, 2 karşılaşmayı deplasman takımları kazanırken, 3 maç ise golsüz sona erdi. 2-3 sona eren Kayseri Erciyesspor-Akhisar maçı en gollü karşılaşma olurken, sadece Denizlispor-Karşıyaka maçında gol sesi çıkmadı. Öte yandan, Spor Toto Süper Lig de olduğu gibi 18 takımlı Bank Asya 1. Lig’de de ilk 10 haftalık periyotta namağlup takım kalmadı. Bank Asya 1. Lig’de 3. sıradaki Kayseri Erciyesspor, 5. Kasımpaşa, 6. Konyaspor ve 7. Boluspor’un 1’er mağlubiyetleri bulunuyor.

 

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Güven Öten, mevcut kadrodaki oyuncuların kafalarında parayla ilgili soru işaretleri kalmadığını söyledi. Öten, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, yönetim olarak zor bir dönemde görevi devraldıklarını, Konyaspor’un daha iyi noktalara gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Yönetim olarak yenilgiyi asla kabul etmeyecek bir yapıda olduklarını dile getiren Öten, göreve geldikleri ilk günden itibaren kulübün içinde bulunduğu ekonomik dar boğazı aşmak için ciddi projeler ürettiklerini bildirdi.

 

Öten, bunların uzun vadeli projeler olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “İlk olarak sezon başından beri peşinatlarını ve primlerini alamayan futbolculara ödeme yapıldı. Oyuncularımızın maddiyatla ilgili sorunlarını giderek motivasyonlarının futbola yönelmesini sağladık. Mevcut kadrodaki oyuncuların kafalarında parayla ilgili soru işaretleri kalmadı. Yabancı oyuncularla ilgili belli bir ödeme takvimi hazırladık. Bu futbolcuların avukatlarıyla tam bir anlaşma sağlandı. Konyaspor’un prestijiyle ilgili ciddi bir kayıp söz konusuydu. Biz Konyaspor’un eski prestijli günlerine dönebilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” Teknik heyet ve oyuncuların da ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Öten, genç ve tecrübeli oyunculardan karma bir ekip oluşturduklarını, yakalanan kolej havası sayesinde başarılı sonuçlar almaya başladıklarını belirtti. Öten, mevcut kadroya ve teknik ekibe sonuna kadar güvendiklerini, lig sonunda daha iyi yerlere geleceklerini kaydetti.

 

ZİYA DOĞAN’IN KONYASPOR’A AÇTIĞI HACİZ DAVASI

 

Bir gazetecinin teknik direktör Ziya Doğan’ın alacakları nedeniyle kulübe açtığı haciz davasını ve iki taraftan ödemelerle ilgili çelişkili açıklamalar yapıldığını hatırlatması üzerine Öten, şunları söyledi: “Ziya Doğan kulüpten 1 milyon 200 bin lira aldı, 300 bin lira alacağı kaldı. Bunlar resmi rakamlardır. Bu bakiyeyle ilgili haciz işlemi başlattı. Hiçbir zaman ‘böyle bir borcumuz yok’ demedik. Ancak çok kısa bir süre önce kulüpte görev yapan birinin haciz işlemi başlatmasının futbol camiasında hiç görülmemiş bir şey olduğunu söyledik. Üstelik parasının yüzde 80’lik kısmı ödenmiştir. Bu durum futbol ailesini hiç yakışmamıştır. Yılmaz Vural’ın da kulübümüzden alacağı vardır. (Emin değilim ama 500-600 bin lira civarında...) Kendisi bırakın hukuki yolları federasyona bile başvuruda bulunmamıştır. Biz sadece yapılan hareketin etik olmadığını belirttik.”

 

YÜRÜKUSLU: BİZDE YARIŞIN İÇİNDEYİZ

 

Oynanan her maç sonrasında özellikle genç oyuncular olarak Bank Asya 1.Lig’e daha fazla uyum sağladıklarını ve takım içerisindeki tecrübeli oyuncuların da destekleriyle iyi bir çıkış yakaladıklarını söyleyen Muhammet Yürükuslu, diğer takımlar kadar zorlu zirve yarışında Konyaspor’un da olduğunu gösterdiklerini ifade etti. Açıklamasına, “Öncelikle sezon başında bizim buralara geleceğimize inanmayanlara birlik beraberliğimiz sayesinde ne kadar iyi bir takım olduğumuzu şimdi gösterdik” sözleriyle başlayan genç oyuncu Yürükuslu, “Özellikle genç oyuncular olarak ilk kez Bank Asya 1.Lig’de mücadele ediyoruz. Sezon başında bir takım sıkıntılar yaşadık. Ama haftalar ilerledikçe ve takım içerisindeki tecrübeli ağabeylerimizin de verdiği destekle bunları geride bıraktık. Ligde bir çıkış yakaladık. Ligin neresinde olacağımızın belirlenmesi adına İstanbul Güngörenspor maçı çok önemliydi. 2-1 kazandık. İyi oynadık, iyi mücadele ettik ve bu sonucu hak ettik. Artık daha iyi işler yapabileceğimizi herkes gördü. Öncelikle ayaklarımız kesinlikle yerden kesilmeyecek. Lig uzun bir maraton. Bu maratonu en az hata ve en iyi yerde tamamlamak istiyoruz. Sezon başından bugüne gelinen noktada diğer takımlar ne kadar iddialı ise bizde o kadar iddialı olduğumuz gösterdik” diye görüş belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri