Öten: Kenetlenmeliyiz

Konyaspor, Boluspor maçının hazırlıklarına galibiyet parolası ile devam ediyor

Konyaspor, Boluspor maçının hazırlıklarına galibiyet parolası ile devam ediyor. Basın Sözcüsü Güven Öten, kalan 6 haftada zor maçların kendilerini beklediğini, takım ve taraftar olarak iyi kenetlenmek gerektiğini söyledi

 

Konyaspor’da gözler, Pazar günü deplasmanda oynanacak Boluspor maçına çevrildi. Ligde oynadığı son 3 maçta 4 puan alan ve 5 puan kaybederek lider olma avantajını iyi değerlendiremeyen yeşil-beyazlı takımda Boluspor maçı planları galibiyet üzerine yapılacak. İki günlük izinin ardından dün öğleden sonra topbaşı yapan ve haftanın ilk antrenmanına çıkan Konyaspor’da, hafta boyunca moral motivasyonu çalışmalarına da ağırlık verilecek. Takımda eksik yok.  Bolu’ya Cumartesi günü gidilecek. Ligde kalan 6 maçını ene az puan kaybıyla kapatarak ilk iki takım arasına girme mücadelesi veren Konyaspor, 6 maçın 3’ünü içi sahada, 3’ünü ise deplasmanda oynayacak. Hedef, en az 14 puan.

28. HAFTA DA GERİDE KALDI

Bank Asya 1. ligde 28. hafta da Elazığspor’un liderliğiyle geride kaldı. Konyaspor’un iç sahada Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak 49 puan ve averajla 4. sırada yer aldığı ligde hafta sonunda oynanan maçların 3’ünü ev sahibi, 2’sini deplasman takımları kazanırken, 4 mücadele ise berabere sona erdi. Toplam 22 golün atıldığı haftada en gollü maç 2-2 sona eren Kartalspor-Güngörenspor karşılaşması oldu. Haftanın en farklı galibiyetini ise Göztepe’yi 3-0 ile geçen lider Elazığspor aldı. 3 maç ise, 1’lik sonuçla tamamlandı. Bank Asaya 1. ligde 40 puanlı Adanaspor ile birlikte 7 takım ilk iki mücadelesi verirken, son 3 sırada yer alan Güngören, Sakaryaspor ve Giresunspor ise düşmeye en yakın taktımlar olarak dikkat çekmekte. 

BOLU MAÇI PAZAR GÜNÜ

Bank Asaya 1. ligde 29. hafta maçlarının programı da açıklandı. Buna göre, Boluspor-Konyaspor maçı Pazar günü saat 14.00’de oynanacak. Fikstüre göre, Cumartesi günü saat 14.00’de İstanbul Güngörenspor-Denizlispor ve 19.00’da Göztepe –Kasımpaşa maçları var. Pazar günü ayrıca: saat 14.00’de Giresunspor-Kartalspor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor-Bucaspor, 16.30’da Adanaspor -Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor–Karşıyaka ve 19.00’da Sakaryaspor–Elazığspor karşı karşıya gelecek. 29. hafta perdesi Pazartesi günü saat 19.00’da yapılacak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçıyla kapanacak.

ÖTEN: ZOR MAÇLAR BİZİ BEKLİYOR

Konyaspor’un basın sözcüsü Güven Öten, kalan 6 haftada zor maçların kendilerini beklediğini, takım ve taraftar olarak iyi kenetlenmek gerektiğini söyledi. Öten, ligin sonuna yaklaştıkça her takımın farklı bir mücadele ortaya koymaya başladığını belirtti. Ligden düşme korkusu yaşayan Giresunspor’a sahalarında puan vermelerinin çok kötü olduğunu ifade eden Güven Öten, puan kaybını telafi edeceklerini savundu. Yaşanan puan kayıplarının ardından futbolculara ve teknik heyete olan güvenlerinde herhangi bir azalma olmadığını vurgulayan Öten, şunları ifade etti: “Son haftalara geldikçe oyuncularımızda stres olabiliyor. Özellikle iç saha maçlarında bu stres daha fazla. Bu tür durumlar için yönetim olarak gerekli tedbiri alıyoruz. Fikstür olarak zor takımlar bizi bekliyor. Karşılaşacağımız takımlardan bazıları ilk 2, bazıları ise play-off için mücadele ediyor. Kalan 6 haftada zor maçlar bizi bekliyor. Takım ve taraftar olarak iyi kenetlenmeliyiz.”

Bank Asya 1.Lig’in zorluğundan her zaman bahsettiklerini ifade eden Öten, “Bunu yaşayarak görüyoruz. Takımlar hedefleri doğrultusunda mücadele ediyorlar ve maçlarda beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Giresunspor maçımız böyle bir maç oldu. Hesapta olmayan 2 puan kaybettik. Ama mücadele devam ediyor. Geçmişle yaşamanın bir anlamı yok. Önümüzde gerçek anlamda final niteliği taşıyan 6 maç var. Takımımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz. Kalan maçları en iyi sonuçlarla tamamlayarak ortaya çıkacak tabloyu bekleyip göreceğiz” şeklinde görüş belirtti. Boluspor ile hafta sonu deplasmanda zorlu bir maça çıkacaklarını da sözlerine ekleyen Öten, “Bu maç bizim kalan haftalarda nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda gerçekten büyük önem taşıyor. Deplasmanlarda iyi oynayan ve başarılı sonuçlar alan Konyaspor’un Boluspor deplasmanından da istediğimiz sonuçla ayrılarak zirve yolunda takibine ve mücadelesine emin adımlarla devam edeceğine inanıyoruz. Yönetim Kurulu olarak takımımızın her zaman yanındayız. Kendilerine güveniyoruz” diye konuştu.

SPOR SEVRİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri