Öten: Hedefli bir takımız

Konyaspor, Elazığspor maçının hazırlıklarına dün başladı. Devre arası hazırlık kampını değerlendiren Basın Sözcüsü Güven Öten, kenetlenme adına başarılı bir deneni geride bıraktıklarını söyledi

Konyaspor, Elazığspor maçının hazırlıklarına dün başladı. Devre arası hazırlık kampını değerlendiren Basın Sözcüsü Güven Öten, kenetlenme adına başarılı bir deneni geride bıraktıklarını söyledi

 

Konyaspor’da, iki günlük izin bitti ve Elazığspor maçının hazırlıkları dün tek antrenmanla başladı. Ligin ikinci yarısına, Belek’te 12 günlük kampla hazırlanan Konyaspor’da Cumartesi günü başlayan izin dün öğle saatlerinde sona erdi ve haftanın ilk antrenmanı Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yapıldı. Yağmur ve kar yağışı altında gerçekleştirilen antrenmana Milli takımlarda bulunan Abdülkerim Bardakçı ve Kere katılmazken, Ertuğrul ve Muhammet takımdan ayrı çalıştı.

Muhammet’in Elazığ maçında oynayıp oynamayacağı hafta sonunda belli olacak. Ancak, Karşıyaka ile Belek’te yapılan özel maçta sakatlanan genç futbolcunun Elazığ’da forma giymesinin zor gibi olduğu öğrenildi. Bursaspor’a transfer olan Hakan’ın yerinde ise sağ bekte Tolga’nın oynaması bekleniyor. Dün koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman topla pas çalışmasıyla devam etti. Daha sonra çift kale maç yapan yeşili-beyazlılar, antrenmanı açma germe hareketleriyle tamamladı. Çalışmada tüm futbolcuların oldukça hırslı ve istekli olmaları dikkat çekti.

Konyaspor, ligin ikinci yarısının ilk iki haftasında zirve takımlarıyla karşı karşıya gelecek. 15 Ocak Pazar günü, 30 puanla lider bulunan Elazığspor ile deplasmanda mücadele edecek olan Kartallar, daha sonraki hafta ise, yine deplasmanda 28 puanla ligde 4. sırada bulunan Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. 3. hafta Erciyesspor’u konuk edecek olan Konyaspor 4. hafta da deplasmanda Tavşanlı Linyitspor ile oynayacak. Ligin ilk yarasında tek yenilgisini iç sahada Tavşanlı karşısında alan ve o haftadan sonra 13 maçtır yenilmeyen Konyaspor’da hedef, ilk 4 haftada en az 8 puan.

EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Konyaspor’un devre arası kampını değerlendiren Basın Sözcüsü Güven Öten, Antalya kampının her açıdan kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Transfer yasağı nedeni ile aralarına yeni futbolcuların katılmayacağının bilincinde, tamamen birlik beraberlik adına yaptıkları bu kamp döneminin önemine değinen Öten; “Bu dönemde eksiklerimizi görmemiz ve tamamen kendi bünyemiz içinde bunları tamamlamamız gerektiğinin bilinci ile çalıştık ve buda amacına ulaştı. Hem hazırlık maçlarından hemde gençlerin birbirine sağlayacağı bu uyum sürecinden başarılı çıktığımızı düşünüyorum. Gençlerimiz tam anlamı ile tecrübe kazandı ve profesyonelliğe tam anlamı ile ulaştılar. Kısaca eksiklerimizi avantaja çevirebileceğimiz bir dönemi başarı ile atlattık” dedi.

Yasaktan dolayı transfer yapamadıklarını ve bu dönemde bir tek Hakan Aslantaş ile yolarını ayırdıklarını ifade eden Öten; “Gökhan Emreciksin ve diğer oyuncularımız önemli bir sorun yaşamadık ve kadromuzu koruduk. İkinci yarıda Ertuğrul’un da takıma katılması bize ayrı bir göç verecektir. Yeni bir transfer gibi takıma değişik bir hava kazandıracaktır. Lige hazır olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzde üçü deplasman maçı olmak üzere zorlu bir dört maçlık periyot var. Bu maçlarda alacağımız puanlar bizim için çok önemli. Biz yönetim kurulu olarak, gerek prim gerek ödemeler konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Şu an hiçbir problemimiz görünmüyor. İkinci yarıya iyi başlayıp, bu periyodu başarı ile tamamlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu

İkinci yarı hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Öten; “Bu sezonun başı ve takımın içinde bulunduğu şartlar göz önüne alındığında ligde başarılı bir yerde bulunuyoruz. Bu başarı kimse beklemiyordu. Oldukça büyük sıkıntılar yaşadık ve çok büyük sorunlarla boğuştuk. Bütün bunlara rağmen ligin ilk yarısında buralara kadar ulaşan bir kadronun ikinci yarıda daha iyi yerlere geleceğine inancımız sonsuz. İlk olarak önümüze büyük hedefler koymadık. Ancak takımın bu şartlara rağmen elde ettiği başarı bizim hedeflerimizi yeniden gözden geçirmemize neden oldu. Artık bundan sonra en kötü Play-Off’lar için mücadele edeceğiz. Bank Asya 1. Lig çok değişik bir yer. Burada her şey olabilir, her takım her takımı mağlup edebilir. Ligin gidişatına göre hedeflerimizi gözden geçirmeye devam edeceğiz. Bu şampiyonluk veya ikincilik de olabilir. Bunu söylemek için henüz çok erken. Bu konuda daha detaylı ve emin konuşmak için ilk dört haftalık periyodu hesapladığımız puanlarla kapatmak durumundayız. Onun için ligin başlangıcı çok önemli. İlk dört haftadan sonra konuşmak daha mantıklı olacak. Ancak hedefsiz bir takım olmayacağız ve en iyiyi zorlayacağız. İlk olarak Elazığ maçından istediğimiz sonucu almak için mücadele edeceğiz” dedi.

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri