Öten: Allah nazardan saklasın

Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Güven Öten, yönetimin, teknik heyetin ve futbolcuların üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini, bunun sonucunda da ilk 7 haftada başarılı tablonun ortaya çıktığını belirterek, sezon sonunda süper lig hedefin

HEYECANLI BİR MAÇ OLDU

Konyaspor olarak sezon başında belirlediğimiz Turkcell Süper Lig hedefimize ulaşma adına özellikle kendi sahamızda oynadığımız maçlarda puan kayıpları yaşamamak istiyorduk. Karabükspor, Bank Asya 1.Lig'in sorunsuz ve iddialı kulüplerinden biri. Konya'ya yenilgisiz geldiler. Oyuna iyi başlayan takımımız golü bulduğu 17.dakikaya kadar girdiği fırsatlardan yararlanamadı. 1-0 öne geçtikten sonra yine girdiğimiz pozisyonlar var. Bunlardan birinde ikinci golü bulsak rahatlayacak ve belki de farklı bir galibiyete gidecektik. Ama olmadı. 1-0'dan sonra rakibimiz daha fazla atak oynar gibi göründü. Ancak takımımızın da kontraataklarda girdiği pozisyonlar vardı. Heyecanı son derece yüksek bir maç oldu ve sonucunda 1-0'lık skorlada olsa kazanmasını bildik. Bank Asya 1.Lig'de iyi oyun oynamak değil kazanmak ve sonuca gitmek önemli. Bizde bunu başardık.  Sonuçta hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımıza inanıyorum. Bucaspor ve Kartalspor'un ardından Konya'ya namağlup gelen Karabükspor'u yendik. 17 puanla ve yenilgisiz olarak lider durumdayız.
HEDEFİMİZE MUTLAKA ULAŞACAĞIZ
Yabancısı olduğumuz Bank Asya 1.Lig'e iyi başlamak ve 7 hafta sonunda zirvede yer alarak Konyaspor'un ağırlığını hissettirmek çok güzel bir duygu. Uyum sorunu yaşamamıza rağmen ligin önemli ekipleri karşısında aldığımız sonuçlarla ilk 7 haftayı birçok kişinin beklemediği bir şekilde başarılı olarak kapattığımıza inanıyorum. Ama çok güzel bir oyun, kaçırılan pozisyonlar ve şanssız bir şekilde kendi kalemize attığımız golle berabere kaldığımız Orduspor maçında kaybettiğimiz 2 puana geröekten üzülüyoruz. Fakat bu ligde alınan 1 puanın bile ne kadar değerli olduğunu şimdi değil ama ilerleyen haftalarda daha çok anlayacağımıza inanıyoruz. Bizim tek düşüncemiz içeride dışarıda oynayacağımız maçları kazanmak. Kazanamıyorsakta en az puan kaybıyla kapatmak. Bu kadroyla bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.
FUTBOLCULARIMIZA GÜVENİYORUZ
Karşıyaka’nın, Dardanelspor'a karşı aldığı 5-1'lik deplasman galibiyetinin verdiği moralle karşımıza çıkacak. Maçın seyircisiz oynanacak olması futbol adına kötü ama bizim adımıza bir avantaj. Çünkü Karşıyaka seyircisinin takımı adına önemli bir itici güç olduğunu herkes biliyor. Kısacası haftayı önemli galibiyetlerle kapatan iki takımın mücadelesi olacak. Amacımız tabiki diğer maçlarda olduğu gibi kazanmak. Teknik heyet ve oyuncularımıza güveniyoruz. Fakat zorlu maçlar serisi öncesinde Karşıyaka deplasmanından alınacak 1 puanın da küçümsenmemesi gerektiğine inanıyoruz.
TARAFTAR DESTEĞİNDEN YOKSUNUZ
Bu sezon kendi sahamızda oynadığımız maçlarda beklediğimiz taraftar ilgisini gördüğümüzü söyleyemem. İlk 3 maçımız Ramazan ayı içerisinde oldu. Bunun etkisi vardı. Ancak Karabükspor maçı Pazar saat 15:00'de ve çok güzel bir havada oynandı. Taraftarlarımızın tribünleri doldurmasını bekliyorduk ama bu olmadı. Onlarında mutlaka kendilerine göre haklı sebepleri vardır. Ama Konyaspor'un Turkcell Süper Lig'e yükselme yolunda oynadığı önemli maçlarda tribünlerdeki yerlerini almaları bana göre en haklı sebep olmalıdır. Takımımızın iyi oynamadığından şikayet ediliyor. Ama iyi oyuna değil sonuca puan verildiği gerçeği unutulmamalıdır. Bizim taraftarımızdan isteğimiz bundan sonra iç sahada oynayacağımız maçlarda tribünleri doldurarak takımımızı ateşlemeleri ve hep birlikte şampiyonluk hedefimize ulaşmamızdır.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri