Otelde boğulan iki çocuğun ailesine 14 milyon lira tazminat ödenecek

Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerinde her yıl yüzlerce boğulma vakası yaşanıyor. Boğulmaların bir kısmı denizde yaşanırken bazısı da otellerin havuzunda yaşanabiliyor. Bir otelin havuzunda boğulan iki çocuğun ailesine 14 milyon lira tazminat ödenecek. 

Türkiye ve dünya genelinde her yıl yüzlerce boğulma vakası yaşanıyor. Boğulmaların bir kısmı denizde yaşanırken bazısı havuzlarda yaşanabiliyor. Bir otelin havuzunda boğulan iki çocuğun ailesine 14 milyon lira tazminat ödenecek. 

2019 yılında Rodos Adası'ndaki bir otelde tatil yaparken 17 ve 19 yaşındaki iki kız çocuğu havuzda boğulan ailenin açtığı tazminat davası sonuçlandı.

Rodos Asliye Mahkemesi, otelin aileye 726 bin euro (14 milyon lira) tazminat ödemesine karar verdi. Söz konusu tazminat, 260 bin euro babaya, 266 bin euro anneye ve geri kalanı da iki erkek kardeş ile büyükanne ve büyükbabaya olacak şekilde dağıtılacak.

İki çocuğu havuzda boğulan Fransız aile, toplamda 2 milyon 506 bin euroluk tazminat davası açmıştı.

Mahkeme, yönetim kurulu üyelerine karşı açılan davanın reddine, anonim şirket ve iki çalışan hakkındaki davanın ise kısmen kabulüne karar verdi.

Gündem Haberleri