Ötekileştirme işe yaramadı!

İktidarın söylemleri ile insanları kamplaştırdığını söyleyen Saadet Partisi (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Ötekileştirme, ülkemizi ve insanımızı felaketin eşiğine getirdi” dedi.

Saadet Partisi Eylül ayı İl Divan Toplantısı, parti il binasında geniş katılım ile düzenlendi. Divan toplantısına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan'ın yanı sıra; Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Divan toplantısında Saadet Partisi (GİK) Üyesi Çalışkan, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunurken, il başkanı Hüseyin Saydam da yerel değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE'DE KAMU TIKANDI!

AK Parti'nin Irak işgali ile iktidara gelmiş bir hükümet olduğunu dile getiren Saadet Partisi (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Suriye’de yaklaşık 8 yıldır devam eden iç savaşın en önemli sebebinin Türkiye’nin yanlış tutumu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin dış politikada çıkmazda olduğunu kaydeden Çalışkan, 15 Temmuz sürecine de vurgu yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 100 binlerce memurun ihrac edildiğini belirten Çalışkan, “O süreçten sonra uzman çavuş, polis ve başka meslek dallarında kamuya alım olsa da bugün Türkiye'de kamu tıkanmıştır” dedi.

“BOŞA KÜKREMENİN ANLAMI YOK”

“İşsizlik tarihi zirvede” diyen Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Esnaflık tamamen yok oldu. Köyde topraklar boş, ama ne hikmetse tüm ürünleri ithal ediyoruz. Acı politikaların sonucunu yaşıyoruz. İktidar insanları kamplara böldü. Ülkeyi felaket eşiğine getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda bir açıklama yaptı. Açıklamayı olumlu buluyoruz fakat söylemleri de  icraat ile buluşturmak lazım. Yoksa boşa kükremenin bir anlamı olmaz. Tribünlere oynamanın, sadece duyguları tatmin etmenin de anlamı yok. Ayrıca 3 Kasım 2019 tarihinde büyük kongre yapacağız. Bizim açımızdan her kongre bir yenilenme dönemidir. 80 milyonu kucaklayan, ülke meselelerine çözüm getirebilecek bir parti olarak yeni kongremizle milletimizin gönlünde daha da geniş yer bulacağız. Türkiye’nin en önemli aktörü olarak, halkımızın karşısına çıkacağız.”

“HANİ METRO İHALESİ NE OLDU?”

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam da şunları kaydetti: “Geçenlerde verilen bir söz vardı. Eylül ayı içerisinde özellikle Eylül'ün 30'unda metro ihalesi tamamlanacaktı. Acaba yapıldı da bizim mi haberimiz olmadı, yoksa riya olmasın diye hiç kimseye mi duyurulmadı? Gösterişten hoşlanmadığınızı biliyoruz. Belki de yapılacaktır. Daha Eylül bitmedi henüz izleyip göreceğiz. Geçtiğimiz aydan bu tarafa Konya’da bir çok program oldu. Ancak birbiriyle bağlantılı ve önemli gördüğümüz birkaç hadiseyi dile getirmek istiyorum. Bunlardan biri CityAir Projesi. Şehirlerdeki hava kirliliği ve hava kalitesinin artırılmasına yönelik Avrupa’nın bize dayattığı bir müsamere.Bir diğeri Konya’da görkemli bir törenle Ahilik Haftası kutlandı. Bildiğimiz üzere Ahilik, esnaflık teşkilatının güçlendirilmesi, iş ahlakına dikkat edilmesi ile ilgili hususları içeriyor. Bunun yanında ilçelerimizde bulunan kamu kurumlarında bir takım değişiklikler olmuş. Bazı kamu kurumları bir başka ilçeye taşınmış. Bunun ilçelerimiz açısından olumlu olumsuz farklı yansımaları oldu. Ancak biz bu durumun ilçelerdeki göçten dolayı nüfus değişiklikleri ile ilgili olduğunu sanıyoruz. Aslında ay içinde gerçekleşen bu üç dört meseleden bakıldığında bile, şu anki yönetim kendi içerisinde bir sürü tutarsızlıklar sergilediğini kendisi kanıtlıyor. Yapılan işlerin, yapılan programların, atılan adımların işin özüne yönelik olmadığı, vatandaşımızın gazını almaya yönelik, dostlar alışverişte görsün kabilinden yapılan işler olduğu apaçık ortadadır. 17-18 yıllık iktidarın hem yerelde hem de genelde ülkemizi getirdiği durum da işin karnesidir. Problemlerimiz çözülmek yerine adeta iyice derinleşti, kronikleşti. Millet bahçesi yaparak, millet kıraathanesi yaparak bunun önüne hiç geçemezsiniz. Bir de asli göreviniz olan yapmakla yükümlü olduğunuz asfalt dökme, üstgeçit, kanal yapımı, çevre düzenlemesi gibi eser olarak sayılmayacak hizmetleri de vatandaşımıza lütufmuş gibi sunup 88 eser yaptık diye sayın Cumhurbaşkanımıza kurdele kestirmeniz de ayrı bir garabet. Bahçeyi, kıraathaneyi ilk defa sizinle görmedik.. Bu milletin kendi bahçesi de vardı, köylerimizin, mahallelerimizin kendi kıraathaneleri de vardı. Bunlar yeni değil yıllardır var zaten.”

YÖNETİCİLERE “ARAMIZA KATILIN” ÇAĞRISI

İl divan toplantısında Konya'daki yöneticiler de dahil herkese bir çağrıda bulunan İl Başkanı Saydam, “Bu şehrin yöneticileri dahil herkesi Saadet Partisi çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyorum. Kimsenin şahsiyetiyle ilgili kötü bir zanda bulunmadık. Bugüne kadar hep gidilen yolun, durulan zeminin, atılan adımların yanlışlığından bahsettik. Yine aynı görüşteyiz. Geçmişte siyaset yaptığımız arkadaşlarımızı, sorumluluk sahibi, ülkesinin geleceğini düşünen gençlerimizi , geleceğe huzurla bakmak isteyen hanımlarımızı, yani herkesi birlikte siyaset yapmaya davet ediyoruz. Kapımız herkese açık” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri