ÖSS başarısında Konya 7. sırada


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2008-ÖSS Sonuçları Kitabı'' ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandı.

Kitapta, ÖSS'ye başvuran ve yerleştirilen aday sayıları, ortak derslerle ilgili testler ile bu testlerden hesaplanan ÖSS-1 puanları ve YDS sonuçlarına yer verildi. 
Kitabın ikinci bölümü ise liselerin alan dersleriyle ilgili testlerden elde edilen ham puan ortalamaları ve testlerden hesaplanan ÖSS-2 puanını içeriyor. ÖSS ve YDS sonuçları okul türlerine, illere ve ortaöğretim okullarına göre de inceleniyor. Buna göre, 2008 ÖSS'ye başvuran herkesin çözmekle sorumlu olduğu ÖSS-1 testinde liseler arasından Fen Liseleri başarı sıralamasında öne çıktı. Puanları hesaplananların tümüne göre en başarılı 10 ortaöğretim kurumu sıralamasında devlet fen liseleri ''Sayısal-1'', ''Sözel-1'' ve ''Eşit Ağırlıklı-1'' puan türlerinde başlarda yer aldı. ÖSS-1 puanına göre en başarılı iller ise Aydın, Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa, Denizli, Konya, Mersin, Çanakkale, Antalya, Muğla ve Samsun oldu. ÖSS-1 testinde Konya Meram Fen Lisesi 5. sırada, eşit ağırlıkta yine aynı okul 9. sırada yer aldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri