Öso Askeri Konsey Komutanı İstifa Etti

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Askeri Konsey Komutanı ve Halep Sorumlusu Albay Abdulcabbar Akidi görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Askeri Konsey Komutanı ve Halep Sorumlusu Albay Abdulcabbar Akidi görevinden istifa ettiğini duyurdu. ÖSO’nun önde gelen komutanlarından biri olarak bilinen Albay Akidi, uluslar arası kamuoyunun komploları ve muhalefet arasındaki parçalanma sebebiyle görevinden istifa ettiğini söyledi.
Akidi yayınlanan videodaki açıklamasında, muhaliflere yönelik ağır eleştirilerde bulunuyor. Muhalifleri halka temsil etmemekle suçlayan Akidi, “Halka sırtınızı çevirdiniz. Ondan tamamen koptunuz. Halk bir vadide siz başka bir vadide kaldınız. Yöneticilik ve emirlikleri bir yana bırakarak, şöhret ve dışarıdakilerin ajandalarını yerine getirmekten vazgeçin. İlk başladığınız gibi tekrar savaş meydanlarına geri dönün. “ çağrısında bulundu.
ÖSO’nun en etkin komutanlarından biri olan Akidi’nin istifası Halep’te önemli bir geçiş noktası ve stratejik açıdan son derece önemli olan Sfera’nın yönetime kaptırılmasından sonra geldi.
Albay Akidi, Sfera’ın silah sıkıntısından değil ÖSO’ya bağlı kimi birlik komutanlarının Suriye ordusuyla çatışmaya giren diğer birliklere yardım etme çağrısına kayıtsız kalması sebebiyle kaybedildiğini söyledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri