Osmanlı'ya hakareti adet edindiler

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Osmanlı’ya hakaret devam ederken, buna bir yenisi de yine Star Tv’de yayınlanan “20 Dakika” dizisi eklendi.

Dizinin 07 Mayıs’ta yayınlanan bölümünde 1.Abdülhamit Han’ın kızı Esma Sultan her gece erkekleri evine alan bir kadın olarak anlatıldı ve “zampara” olarak tabir edildi.

Star Tv’de yayınlanan dizinin 18. bölümünde Ali Halaskar isimli bir tarih öğretmenini canlandıran başrol oyuncusu İlker Aksum, balık tutan sivil giyimli bir jandarmanın yanına geliyor ve karşıdaki Esma Sultan Yalısı’ndan bahsediyor.

Oyuncu İlker Aksum, yanındaki diğer oyuncuya karşı kıyıyı gösterip şunları anlatıyor: “Şu karşıdaki yalıyı bilir misin? Eski tırnakçı yalısı, öbür adı Esma Sultan Yalısı. Esma Sultan, 1.Abdülhamit’in kızı. Çok güçlüymüş, yeniçeriler 2.Mahmut’un yerine onu padişah olarak göstermişler. Osmanlı’da ilk defa bir kadın padişah adayı olmuş. Ama bir sırrı varmış. Geceleri tebdil-i kıyafet giyerek sokağa çıkarmış Esma Sultan. Beğendiği erkeği yalısına davet edermiş. Tabi bu güçlü kadın karşısında erkekler dayanamayıp davetine icabet ederlermiş. “

PADİŞAH KIZINA “ZAMPARA” BENZETMESİ

Bu sözler üzerine yanındaki kişi Esma Sultan için “Zampara yani” diyor. Oyuncu devamında “Dahası da var. O gece o erkeklerle beraber olurmuş Esma Sultan. Daha sonra adamları karşı kıyıya götürmek için boğaza açılırlarmış. Adam gecenin etkisinde, mutlu. Ama sandaldakiler aslında Esma’nın cellatları. Onun aşıklarını boğup boğazın ortasına atıyorlar. Her gece, bir erkek bir kadına(Esma Sultan’a) aşık oluyor,  her gece aşkından bir erkek ölüyor. “

Yanındaki oyuncunun “Gerçek mi bu?” demesi üzerine oyuncu İlker Aksum “Bence gerçek, o kadar şaşırma, hepimizin karanlık bir sırrı var, yaptığı utanç verici şeyler vardır” diyerek Esma Sultan’ın utanç verici işleri olduğunu ve bunların gizlendiğini ifade ediyor.

Dizinin ilk bölümlerinde de küfürlü ifadelerin sansürlenmeden verildiği iddia edilmiş ve sosyal paylaşım sitelerinde tepki toplamıştı. Şimdi de Esma Sultan’a yapılan büyük hakaretin tarihçiler ve araştırmacılar tarafından nasıl karşılanacağı merak ediliyor. RTÜK’ü çok sayıda arayanın olduğu, ancak herhangi bir işlemin yapılmadığı belirtiliyor.

Hacı Yakışıklı / Akit

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri