Osmanlıspor Süper Lig'e koşuyor

PTT 1. Lig'de lider durumda bulunan ve henüz yenilgisi bulunmayan Osmanlıspor gösterdiği performansla dikkat çekiyor.

PTT 1. Lig'de 9. hafta maçları bu akşam yapılan müsabakalarla tamamlandı. Lig lideri Osmanlıspor, ağırladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kalmasına rağmen rakiplerinin puan kaybıyla aradaki farkı 2'den 3 puana yükseltti.

Deplasmanda Giresunspor ile golsüz berabere kalan Kayserispor, Antalyaspor'un konuk olduğu Altınordu'ya 3-1 yenilmesiyle 2. sıraya yükseldi.

Alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Albimo Alanyaspor-Boluspor: 0-3

Altınordu-Antalyaspor: 3-1

Samsunspor-Şanlıurfaspor: 0-0

Adana Demirspor-Karşıyaka: 2-1

Manisaspor-Orduspor: 1-0

Bucaspor-Elazığspor: 3-0

Osmanlıspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 2-2

Giresunspor-Kayserispor: 0-0

Denizlispor-Adanaspor: 2-1

OSMANLISPOR ADIM ADIM SÜPER LİG'E
Sezon sonunda ilk 2 sıradaki ekiplerin doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, diğer 4 takımın ise play-off oynayacağı ligde son sırada yer alacak 3 ekip, lige veda edecek.

Ligde ilk 9 haftada 2,33 puan ortalaması yakalayan Osmanlıspor, son 10 sezona bakıldığında ligi şampiyon tamamlayan takımlar içinde 2009-2010'da 2,26 puan ortalaması yakalayan Kardemir Karabükspor'u geride bırakmayı başardı. Bu süreçte geçen yıl 2,16 ortalama yakalayan İstanbul Başakşehir, 2005-2006'da 2,09 puan ortalamasına sahip Bursaspor en başarılı ekipler olarak sezonu tamamlamıştı.

YENİLMEYEN TEK TAKIM OSMANLISPOR
Ligde yoluna namağlup devam eden tek ekip olan Osmanlıspor, 2-0 öne geçtiği müsabakada Gazianep Büyükşehir Belediyespor'la 2-2 berabere kalmasına rağmen takipçilerinin de puan kaybettiği haftayı 21 puanla lider tamamladı. 9 haftanın 7'sinde liderlik koltuğunda oturan Osmanlıspor'u 18'er puanla Kayserispor, Antalyaspor ve Şanlıurfaspor takip etti. Manisaspor, Giresunspor ve Orduspor ilk 9 haftayı düşme hattında geçti.

GOL KRALLIĞI'NDA ZİRVE İSKENDER'İN
Bucasporlu İskender Alın attığı 9 golle en fazla gol atan isim olurken, bu oyuncuyu 7 golle Diarra (Antalyaspor), 6'şar golle Mert Nobre (Kayserispor) ve Tiago (Adanaspor) takip etti.

ASİST KRALI DİLAVER GÜÇLÜ
Asist krallığı'nda zirveyi tam 5 isim paylaşıyor. 7 maçta 4 asist yapan Osmanlısporlu Dilaver Güçlü ortalama ile zirvede yer alırken onu Manisaspor'dan Gökhan Sazdağı, Boluspor'dan Emre Kılınç, Osmanlıspor'dan Muhammet Reis ve Denizlispor'dan Erçağ Evirgen takip ediyor.

EN AGRESİF MANİSA
İlk 9 haftada takımlar 466 sarı ve 31 kırmızı kartla cezalandırılırken, Antalyaspor, Osmanlıspor ve Şanlıurfaspor hiç kırmızı kart görmedi. Denizlispor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Karşıyaka, Kayserispor ve Manisaspor'lu futbolcular ise 3'er kez takımlarını eksik bıraktılar.

Sarı kartların dağılımına bakıldığında ise Manisaspor 39 sarı kartla en fazla kart gören ekip olurken, Adana Demirspor 35, Bucaspor ise 31 sarı kart gördü. Osmanlıspor ilk 9 haftada 18 sarı kartla ligin en centilmen ekibi olurken, Manisaspor 39 sarı ve 3 kırmızı kartla en hırçın ekip olarak dikkati çekti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri