Osmanlıca yazın

Osmanlıca dersi tartışmaları sürerken Osmanlıca’nın yazılışı merak konusu oldu.

Antaya'daki 19. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlar hem eğitim camiasını hem de siyasetin gündemini değiştirdi. Zorunu din eğitiminin 1. sınıftan itibaren başlatılması kararlaştırılırken, ortaöğretim ve lisede Osmanlıca'nın zorunlu olarak okutulması da kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Osmanlıca eğitimine yönelik itirazlara " İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğretilecek ve öğrenilecek" diye yanıt verdi. 

Eğitim camiası ise MEB bünyesinde  bu kadar Osmanlıca dersi verecek kadro olmadığını ve Osmanlıca eğitiminin de MEB bünyesindeki okullarda verilen yabancı dil eğitimi seviyesinde kalacağı görüşünde  birleşiyor. 

TEKNOLOJİ O İŞİ DE ÇÖZDÜ

Türkiye'deki devlet okullarında Osmanlıca okuma-yazma öğretilebilir mi bunu zaman gösterecek ama, özellikle Facebook ve Twitter profillerinde son günlerde profillerini Osmanlıca'ya çeviren Yeni-Osmanlıcı gençliğin bu konuda teknolojiden yardım aldığı anlaşılıyor.

Osmanlıca- Arapça klavye ile Türkçe ya da başka bir dilde yazdığınız kelimenin Osmanlıca yazılışının nasıl olduğunu görmek mümkün.

 

 

 









 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri