Osmanlı ilçesi için kanun teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Millletvekili Mustafa Kalaycı, Osmanlı adıyla yeni bir ilçe belediyesi kurulması için TBMM'ye kanun teklifi verdi

Kanun teklifinin genel gerekçesinde Anayasanın 126. maddesinde belirtilen, “Türkiye merkezi idare kuruluşu bakımından, coğrafya durumuna, ekonomik şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre illere; iller de diğer kademeli bölümlere ayrılır” hükmünü esas alan Kalaycı, “Selçuklu ilçesinde yaşanan nüfus artışı ve coğrafi olarak genişleme, kamu hizmetlerinin sağlıklı ve etkin biçimde yürütülmesini temin etmek üzere burada yeni ilçe kurulmasını zorunlu hale getirmiştir” dedi.

“Konya kent merkezi son nüfus sayımına göre 1 milyon 073 bin 791 nüfusa sahiptir. Büyükşehir statüsünde olan Konya ili merkezinde; Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleri bulunmaktadır” diyen Kalaycı, şu tespitlerde bulundu: “Selçuklu ilçesi nüfus ve gelişmişlik bakımından Konya’nın en büyük merkez ilçesidir. 2 bin 056 kilometrekarelik alan ve 517 bin 188 (Belde ve köyler dahil nüfus 529 bin 514) kişilik nüfusa sahiptir. Konya merkez nüfusunun yüzde 48'i Selçuklu ilçesinde yaşamaktadır. Bu Kanun Teklifi ile Konya ili merkezinde Osmanlı adıyla yeni bir ilçe kurulması amaçlanmaktadır. Bu açıdan tarihine ve kültürüne uygun olarak Selçuklu adıyla bir ilçeye sahip olan Konya’da yeni kurulan ilçenin adının da Osmanlı olması öngörülmektedir.”

KONYA İLİ OSMANLI İLÇESİNE BAĞLANAN MAHALLELER

MHP Konya Millletvekili Mustafa Kalaycı, Selçuklu ilçesine bağlı Yeni İstanbul Caddesinin Adana Çevre Yolu Caddesi kavşağından itibaren Afyon Yolu istikametine doğru (D -130 Devlet Karayolunun) doğu ve kuzeydoğusunda kalan kısımları ve mahallelerinin Osmanlı ilçesine bağlanmasını da öğrendi. Biçer, Çaldere, Çaltı, Çandır, Dağdere, Eğribayat, Güvenç, Kale, Karaömerler, Kervan, Kınık, Kızılcakuyu, Meydan, Sarıcalar, Yazıbelen, Sızma (B).

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri