Osmaniyeliler Alevi Kültür Derneği'nin Aşure Etkinliğinde Buluştu

Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi tarafından Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, sivil toplum kuruluşları...

Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi tarafından Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılımı ile aşure etkinliği düzenlendi.

İnançlarının temelinde barış ve kardeşlik olduğunu belirten Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Bektaş Yıldırım , "Bizden önce var olan kültürümüzün, bize miras bıraktığı güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Alevi ve Bektaşiler olarak, bu kültür ve inancı binlerce yıl Anadolu’da yaşattık, yaşatmaya da devam edeceğiz. Bu inancın temelinde barış vardır, kardeşlik vardır, zulme karşı olmak vardır, zalimin karşısında, mazlumun yanında olmak vardır.

Osmaniyeliler olarak herkesin aynı değerler uğruna bu topraklarda yaşadığını belirten Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Hepimiz aynı inanca, aynı duyguya, aynı birlikteliğe sahip olarak yaşıyoruz. Kimin ne olduğu, nereden geldiği, kimin hangi değerlerle yaşadığı çok önemli değil. Önemli olan; Cenab-ı Mevla hazretlerinin bizlere bahşetmiş olduğu değerlere sahip çıkarak, ülkemizin değerlerini ve milli menfaatlerimizi koruyarak, birlik ve beraberliğimizi bütünleştirerek yaşamak. Cenab-ı Mevla birlik ve beraberliğimizi daim etsin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiirler okundu ve Semah gösterisi yapıldı. Daha sonra, Alevi Kültür Derneği Osmaniye Şubesi üyesi Mustafa Arslan aşure duası yaptı. Etkinlik, aşure dağıtımı ile son buldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri