"Osmaniye'de Anız Yakma Yasağına Uyan Yok"

Osmaniye Valiliği; Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın talimatıyla il sınırları dahilinde anız yakılmasının kesinlikle yasak olmasına rağmen anız yangınlarının önünün alınamadığını belirtti. Osmaniye Valiliği'nden yapılan...

Osmaniye Valiliği; Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın talimatıyla il sınırları dahilinde anız yakılmasının kesinlikle yasak olmasına rağmen anız yangınlarının önünün alınamadığını belirtti.

Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamaya şöyle: "Geçtiğimiz günlerde anız yangının verdiği zararın bir örneği ilimizde yaşanmış; yol kenarındaki tarlalarda yakılan anız nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi 1 metreye düşmüş ve bu nedenle Sakarcalık köyü civarında meydana gelen bir kazada 2 kişi hayati tehlike bulunmayacak şekilde yaralanmıştır. Yakılan anızın başka kazalara neden olmaması için Osmaniye-Kadirli Karayolu Jandarma ekiplerince trafiğe kapatılmıştır." denildi.

Valilik açıklaması şu şekilde devam etti: "Hasat dönemi öncesinde, köylerde yapılan eğitim ve yayım çalışmalarında, anız yakmanın, trafik akışının tehlikeye girmesi, insan sağlığını olumsuz etkilemesi, yangının orman ve konutlara sıçraması, uzun vadede ise toprağın canlılığının ve verimliliğinin kaybolması gibi geri dönüşü imkansız zararlara yol açabileceği anlatılmış, çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız anız yakmamaları konusunda uyarılmasına rağmen çiftçilerimiz topraklarımızın geleceğini tehdit eden bu durumu göz ardı ederek bu yanlışı devam ettirmektedirler. Bu sebeple Valiliğimizce anız yangınları konusunda sorumsuzluğa kesinlikle müsaade edilmeyecek ve anız yakanlar mutlaka cezalandırılacaktır. Anız yangınlarının önüne geçmek için vatandaşlarımız kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeli ve anız yakma uygulamasına son vermesi istendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 29 Ocak 2014 tarih ve 28897 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2014/1 numaralı Tebliğin, l bendinde “anız yakanlara her dekar için 35,16 TL idari para cezası verilir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile mesken mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılır.” Tebliğ gereğince ilgili birimler tarafından anız yakılan bölgelerde cezai işlem uygulamaya başlanmış olup gerekli müdahaleler yapılacaktır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri