Osmaniye Valisi Malazgirtli Öğrencilerin Sorularını Cevapladı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ne Muşlu Osmaniye Valisi Kerem Al konuşmacı olarak katıldı.Malazgirt Öğretmenevi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programının açılış...

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ne Muşlu Osmaniye Valisi Kerem Al konuşmacı olarak katıldı.

Malazgirt Öğretmenevi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programının açılış konuşmasını yapan Muş Valisi Seddar Yavuz, “Bizim en çok peşinde koştuğumuz şey iyi insan ve başarılı insan. Eğer iyi insan değilseniz başarılarınızın hiçbir değeri kıymetti yoktur. O yüzden peşinde koşmamız gereken faydalı insan olmaktır. Biz artık ilimizde fiziki mekan çözmüş durumdayız. İlimizde bin 300 kadrolu öğretmenimiz vardır. Dolayısıyla öğretmen açığında bahsetmek mümkün değil. Bundan böyle artık Muşlu örencilerimize diyoruz ki, gelin bu ülkenin siyasetçisi, bürokrasisi, iş adamı, öğretmeni, doktoru siz olun. 79 milyon vatan evladına aynı gözle bakıyor ve şefkatle kucaklıyoruz. O yüzden her zaman söylediğim gibi kendinizi ırkçılık virüsüne teslim etmeyin. Ben Kürt kadar Kürdüm, Arap kadar Arabım, Türk kadar Türküm. Osmanlı Türk’ün olduğu kadar Kürd’ündür, Arab’ındır. Osmanlıyı hep beraber inşa ettiğimiz, övünebileceğimiz en önemli tarihtir. O yüzden Alparslan ne kadar Türkün atası ise o kadar Kürdün atasıdır. Selahattin Eyübi ne kadar Kürdün atası ise o kadar Türkün atasıdır. Dolayısıyla biz bir medeniyet tasahhürü üzerinde hayatımıza yön veriyoruz. Sevgili gençler, biz İslam medeniyetinin neferiyiz. Dünyada ise son imparatorluğun sahibi biziz. Ne olduğumuzu kim olduğumuzu unutmamalıyız. O yüzden ay yıldızlı bayrağımızı gözümüz gibi sahip çıkalım. Çalışalım çalışalım iyi insan olalım. İslam’da bulaşalım. O yüzden biz hem çalışalım hem de güzel ahlakın peşinde koşalım. O zaman başarılarımız daim olur” dedi.

Osmaniye Valisi Kerem Al ise, öğrencilere geleceğimizin teminatı olduklarını belirterek, “Başarıya odaklanın. Önce hayatı tanıyalım. Hayatı tanımaya şans tanıyalım. Öncelikle biz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bir takım görevlere hazırlıklı olmalısınız. Size düşen öncelikle çok çalışmak, düzenli çalışmaktır. Bizim çok önemli bir sözümüz vardır, ‘Biz seferle mükellefiz, zaferle değil.’ Ama biz üzerimize düşeni yapacağız. Sizle buluşmamın perde arkasında belli bir yaşama sığan kariyerim sizlerle paylaşmak, aynı topraklarda doğan biri olarak çalıştıktan son bir takım engellerin ve sıkıntıların aşılabileceğini, o yüzden hayatın değerli olduğunu anlatmak istedim. Hiçbir zaman umutsuz olmayın. Karşınıza bir takım engeller çıkabilir. Hayat bu; inişi, çıkışı bol olan bir süreç yaşarsınız, ama hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyin” diye konuştu.

Değerlerimizin değerleştirildiğini dile getiren Al, “Belki birçok bunalımın temelinde bu var. Özelikle hukuk dünyamız, kalp dünyamız hiç doldurulmadı. Eğitim sistemimizin en sakat yönlerinde biri beklide bu oldu. Hep halka hitap ettik, diğer tarafları ıskaladık. Bu beklide bilinçli yapıldı. O zaman değerlerimizden uzaklaştırıldık. Bize yakından uzak kalındı. Hafızamızdan koparıldık. Bir gecede cahil toplum haline geldik. Bunlar bir vaka. Bu coğrafyanın bir takım kendine özgü, ülkenin diğer taraflarından farklı sınırları vardır. Tabi ki kalkınmışlık, geri kalınmışlık, sorunu vardır. Refahı arama sorunu vardır. Artı eğitim düşüklüğünün standardı var. Bugünlerin sorunu değil dünde de vardı. Ama bunları aşmak durumundayız. Muş’umuzun temel hedefi kalkınma; sadece Muş’umuzun değil ülkemizin temel hedefi kalkınma olmalı. Eğitimle beraber standardı yakalamalıyız. Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin morallerini yüksek tutmalı, umutlarını yok etmemeliyiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Muş Valisi Seddar Yavuz ve Osmaniye Valisi Kerem Al, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri