Osmaniye Kadın Platformu Derneği: Her 3 Kadından Biri Şiddet Görüyor

Kadına yönelik şiddet ülkemizde her geçen gün artığını belirten Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy, "Her 3 kadından 1’i evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kalıyor." dedi. Kadına yönelik şiddetin...

Kadına yönelik şiddet ülkemizde her geçen gün artığını belirten Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy, "Her 3 kadından 1’i evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kalıyor." dedi.

Kadına yönelik şiddetin bütün dünyada en yaygın insan hakkı ihlalleri arasında olduğunu ifade eden Aksoy, "Şiddetin kaynağında toplumun her yanında izlerini görebileceğimiz erkek egemenliğinin yattığı düşünülüyor. Erkeklerin egemenliklerini tehdit altında görmeleri, ya da bu egemenliği güçlendirmek istemeleri şiddet davranışına yol açıyor. Erkekler tarafından evde uygulanan şiddetin çocuklara da zarar verdiği biliniyor. Fiziksel yaralanmaların yanı sıra aşırı korku, yetersizlik duygusu, özgüven eksikliği bu zararlar arasındadır." diye konuştu.

Kadına yönelik şiddetin aynı zamanda önemli bir ruh sağlığı sorunu olduğunu belirten Aksoy, "Şiddet kadının mutsuzluk, çaresizlik, üzüntü, korku gibi duygular hissetmesine dolayısıyla bedensel, ruhsal, cinsel sağlığının bozulmasına neden olmaktadır. Şiddetin fiziksel ve ruhsal sağlık sonuçları bireyin, ailenin ve toplumun tümünü etkilemektedir. Şiddet aile içinde veya toplumda yaşandığında çocuklar, şiddet görüntülerine veya şiddetin kendisine maruz kalarak psikolojik açıdan etkilenmekte ve gelecekte sorunlu genç ve yetişkinler olarak toplumda yer almaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"GÖRMEZDEN GELEREK ŞİDDETİ ORTADAN KALDIRAMAZ"

Toplumda yaygınlaşan kadına yönelik şiddete duyarsız kalındığını belirten Aksoy, şöyle devam etti: "Toplumda kadınlar uygulanan şiddetin görmezden gelerek şiddeti ortadan kaldıramaz ve şiddetten koruyamayız. Kadına yönelik şiddetin engellenmesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, yasadaki ‘haksız tahrik indirimlerinin’ kaldırılması, şiddete uğradığını belirten kadınların her tür yasal haktan faydalanıp korunması, yazılı ve görsel basının konuya duyarlı dil ve görüntülerle etik değerlere önem vererek sunması önemlidir. Hiçbir sorunu gözlerimizi kapatarak çözemeyiz. Toplumsal sorunun aşılması için tüm bireylerin sorumluluk alması gerektiğini düşünüyor kadına yönelik şiddetin engellenmesinde aktif rol almaya davet ediyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri