Osman Baydemir: Paramız yok ama Allah'ımız var

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, engelli parkı açılışında konuştu: Bizim paramız yok ama Allah'ımız var.

Diyarbakır'da yapılan Evdale Zeyne Engelsiz Yaşam Parkı'nın açılışını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Dilerim bir an önce barış ve özgürlük müjdesi alırız" dedi. Ankara'nın Diyarbakır'daki çalışmaları yakından izlediğini ve şaşırdığını ifade eden Baydemir, ''Bunların parası yok, her gün bunları zindana koyuyoruz. Ama bunlar yine çalışıyor. Bunlar nasıl yapıyorlar?'diyor. Onlara cevabımız şudur, bizim iki şeyimiz var. Birincisi Allahımız var ve davamız haklı davadır. İkincisi ise halkımız var, onlar sırtımızdadır.' diye konuştu.

KÜRTÇE KONUŞMA YAPTI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Belediyesi tarafından yaptırılan Evdale Zeyne Engelsiz Yaşam Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tek engelli sosyal alanı olduğu belirtilen parkın açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran katıldı. Parkın açılışında Bydemir'in yaptığı Kürtçe konuşma, engelliler için işaret diliyle de anlatıldı. Baydemir, Kürtlerin tarihinde sanatçıların yerinin çok onurlu bir noktada olduğunu belirterek, "Evdale Zeynike'nin iki gözü de görmüyordu. Ancak o gönül gözü ve beyninin gözüyle yaşamı ve dünyayı görüyordu. İsmi sonsuza kadar yaşayacak" dedi.

"BİZİM ALLAH'IMIZ VAR HAKLI DAVAMIZ VAR"

Diyarbakır'daki belediyelerin çalışmalarının bazı kişilerin gönüllerince istenmediğini belirten Baydemir, "Bazıları hasetlik yapıyor. Ankara ve Ankara'nın bakışı Diyarbakır'ın öne çıktığını görünce, 'Bunların parası yok, her gün bunları zindana koyuyoruz. Ama bunlar yine çalışıyor. Bunlar nasıl yapıyorlar?'diyor" dedi. Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlara cevabımız şudur, bizim iki şeyimiz var. Birincisi Allah'ımız var ve davamız haklı davadır. İkincisi ise halkımız var, onlar sırtımızdadır. En büyük zenginliğimiz halkımızdır. Çalışmak, başarmanın yoludur. Bir evde, şehirde, bölgede kadın eli yaşama değmezse, çalışmaya değmezse o çalışmanın bereketi eksiktir. Geçmiş 10 yılda görüyoruz ki Diyarbakır'da Kürt kadının eli şehir çalışmasının içindedir. Artık kadın çalışmanın aktörü olmuştur. Biz görüyoruz ki, kadın eli değen yer güzel oluyor. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Diliyorum ki bir an önce barış ve özgürlük müjdesi alırız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri