Osman Aşkın Bak: Alnımızın akıyla çıktık

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, dün Ankarada sona eren Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

ASKİ Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın, başta FILA Başkanı Raphael Martinetti olmak üzere diğer FILA yöneticilerinden ve katılımcılardan büyük övgüler aldığını ifade eden Bak, “2012 Londra Olimpiyatları öncesi en önemli baraj şampiyonası niteliğinde olan 2011 Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nı İstanbul’da düzenlemek istiyoruz. Bu konuda FILA’ya başvurumuzu yaptık. Bizim dışımızda 5 ülke daha bu organizasyona talip. Fakat Ankara’da gerçekleştirdiğimiz başarılı organizasyonun, 2011 Dünya Şampiyonası için de iyi bir referans olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nın oldukça zevkli ve çekişmeli müsabakalara sahne olduğunu ifade eden Osman Aşkın Bak, “Sporcularımız genel olarak güzel müsabakalar çıkardı. Fakat sonuç olarak beklentilerimize tam olarak ulaşamadık. Burada görüldü ki; güreşte üst düzey milli takımlara sahip ülkelerle ikili temaslarda bulunmamız ve ortak kamp çalışmaları yapmamız gerekiyor” dedi. Serbest ve grekoromen stilde takım halinde kürsüye çıkmayı hedeflediklerini, fakat bunu gerçekleştiremediklerini dile getiren Bak, şöyle devam etti: “Grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş, serbest stilde 1 altın, 2 bronz, bayanlarda ise 1 bronz madalyayla şampiyonayı tamamladık. Fakat özellikle grekoromende ve serbest stilde birer madalya daha alabilirdik. Şanssızlıklar ve tecrübesizlik yüzünden bunu gerçekleştiremedik. Bu şampiyonada mücadele eden sporcularımızın büyük bölümü ilk kez milli takımda görev yaptı. Her şeye rağmen başarılıydılar. Bu genç sporculardan en az 2-3’ünün yakın gelecekte A Milli Takım’da görev yapmaya başlayacağına ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edeceğine inanıyorum.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri