OSLO Gıda Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası aldı

OSLO, Türkiye’de “Yetkilendirmiş Yükümlü Sertifikası (YYS)” alan ayrıcalıklı şirketler arasında yerini aldı.

Sahip olduğu bu uluslararası statü sayesinde OSLO, ihracat ağını genişletirken küresel rekabetteki gücünü de artıracak. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan şirketleri arasında yer alan OSLO, halen 70’den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Ticaret Bakanlığı’nın ihracat ve ithalatta gümrük işlemlerini kolaylaştırmak için 2013 yılında ülkemizde de uygulamaya koyduğu Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) ya da uluslararası adı ile Authorized Economic Operator (AEO), başta Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere dünyada 100 e yakın ülkede geçerli olan bir sistem.

YYS Belgesi firmalara; Boşaltma, Yükleme, Eşya ve aracın beklemesi gibi masrafların ortadan kalkması. Gümrük idaresiyle daha iyi ilişkiler ve işbirliği artışı. Piyasada güvenilir kişi olarak tanınma ve daha çok tercih edilme. İş ilişkileri içinde olunan kişileri daha iyi tanıyabilme. Sevkiyatlardaki gecikmelerde azalma. Daha ileri düzeyde planlama. Tedarik zinciri ortakları arasında güvenilirlik ve iletişim artışı. Tedarik masraflarının azalması ve tedarikçilerle işbirliğinin artması. Sigorta masraflarının azalması vb. faydalarının yanında Uluslararası alanda da büyük avantaj sağlıyor” denildi.

Uluslararası ticarette güvenliği sağlamayı hedefleyen Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’nün gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, mali yeterliliğe ve güvenlik standartlarına sahip firmalara verildiğinin belirtildiği açıklamada, “YYS Belgesi için başvuran firmalarda güvenilirlik yanında gümrük idaresine benzer bir ortamı sunabilecek yeterli altyapı ve çalışanların varlığı aranıyor.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası sahibi olabilmek için gereken şartları yerine getiren OSLO, bu sertifika ile kazandığı ayrıcalıklı konum ile yerinde gümrükleme yapabilmenin yolunu açtı. Bu sayede gümrük işlemlerini kendi tesislerinde yapabilecek olan OSLO, YYS Belgesi ile müşterilerine ve iş ortaklarına daha hızlı hizmet sunarken maliyetlerini de düşürecek. Belgenin alınmasında emeği geçen OSLO ailesi çalışanlarına, Konya ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri