Oscarlı oyuncu İslamiyet'i düşünüyor

'Yıldız Savaşları' ve 'Schindler'in Listesi' filmlerinin yıldızı İslamiyet'e yöneldi. 'Taken 2' filminin çekimleri için geçen ay İstanbul'a gelen Liam Neeson, ezan sesinden çok etkilendi.
İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, 'Taken 2' filminin çekimleri için geçen ay İstanbul'a gelen Liam Neeson, ezan sesinden çok etkilendi.

59 yaşındaki Oscar'lı oyuncu, 'Her gün beş kez ezan sesi duymak başta deli ediyor. Ama sonra insanın ruhuna işliyor. O olabilecek en güzel şey' dedi. İstanbul'da 4 bin camii olduğu bilgisini de ekleyen Neeson, 'Bazıları o kadar etkileyici ki bana Müslümanlığı seçmeyi düşündürdü' diye konuştu. Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn'i canlandırdığı 'Yıldız Savaşları' filmleriyle pek çok kişinin 'Jedi'lik dinine geçmesine neden olan oyuncu, Kuzey İrlanda doğumlu ve koyu Katolik bir aileden geliyor.

MADONNA'DAN SONRA LIAM!

Kayak kazası sonucu 2009'da eşi Natasha Richardson'ı kaybeden oyuncu, 'Katolik olarak yetiştirildim ama farkında olmadan her gün kendimize bu dünyaya ne için geldiğimizi soruyoruz' demişti.

Hollywood siteleri, Neeson'ın düşünceleriyle ilgili, 'Madonna'nın Kabala'yı, Tom Cruise'un Scientology'yi, Richard Gere'in Budizm'i seçmesinin ardından sıra dışı bir tercih Neeson'dan geldi' yorumunu yaptı.

AKŞAM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri