Oscar Pistorius Duruşması Yarın Devam Edecek

Hakim Thokozile Masipa'nın, Oscar Pistorius'un eyleminin “planlı cinayet olmadığına” hükmetmesinin ardından duruşmaya yarın devam etmek üzere ara verildi. Başta Güney Afrika hukukçularını şaşırtan karara sosyal medyadan tepki yağmaya...

Hakim Thokozile Masipa'nın, Oscar Pistorius'un eyleminin “planlı cinayet olmadığına” hükmetmesinin ardından duruşmaya yarın devam etmek üzere ara verildi. Başta Güney Afrika hukukçularını şaşırtan karara sosyal medyadan tepki yağmaya devam ediyor.

Avukat Mannie Witz Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Böyle bir kararı beklemiyorduk. Son karar ne olacak göreceğiz ama karar çok eleştiri alacak" dedi.

HUKUKÇULAR “PLANLI CİNAYET” DİYORDU

Güney Afrika'da 1,5 yıldır devam eden ve dünyanın canlı izlediği davada, hukukçular Pistorius'un kasti bir cinayet işlediği konusunda genel bir kanaate sahipti. Savcı Garrie Nel, Pistorius'un geçen yıl 3 Mart'ta çıktığı ilk mahkeme ile daha sonraki duruşmalarda söylediklerinin birçok çelişki içerdiğini ortaya çıkarmıştı. Medyaya yansıyan görüntülerde Pistorius'un “cinayetten” önce bir karpuzu hedef alarak ateş ettiğini ve hedefini vurduğunda sevinç çığlıkları attığı görülmüştü. Ampute atletin ayrıca olay öncesi silah aldığı ve atış talimleri yaptığı ortaya çıkmıştı.

Yarın sabah başlayacak duruşmada Pistorius'un 4 el ateş ederek kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ın ölümüne neden olmasından dolayı ceza alma ihtimali var. Cinayet suçlamasının düşmesinin ardından birçok hukukçu, "Bir insan nasıl kapalı kapıya 4 el ateş eder ve sonucunu tahmin edemez?" şeklinde Twitter hesaplarından paylaşımda bulunarak Hakim Masipa'yı eleştirdi.

Olimpiyat atleti Oscar Pistorius'un ceza almaması durumunda, dünyada en fazla cinayet işlenen ülkelerden biri olan Güney Afrika'da, hukuk sisteminin büyük darbe alacağı söyleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri