Oscar Pistorius Davasında Karar Günü

Güney Afrika'da 1,5 yıldan beri devam eden Oscar Pistorius davasında karar aşamasına gelindi. Bu sabah tanıkların binlerce sayfalık ifadelerinin özetini okumaya başlayan hakim Thokozile Masipa, fazla detaya girmeyeceğini söyledi. Sabah TSİ 10.00'da...

Güney Afrika'da 1,5 yıldan beri devam eden Oscar Pistorius davasında karar aşamasına gelindi. Bu sabah tanıkların binlerce sayfalık ifadelerinin özetini okumaya başlayan hakim Thokozile Masipa, fazla detaya girmeyeceğini söyledi.

Sabah TSİ 10.00'da başlayan duruşmada Hakim Masipa'nın, Oscar Pistorius'un “planlı cinayet işlemediği” yönünde bir izlenime sahip olduğu şeklinde yorumlandı. Öte yandan tuvalette hırsız olduğunu zannederek ateş eden ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp’i yanlışlıkla öldürdüğünü söyleyen Pistorius, “arka arkaya 4 el ateş ettiği için” cinayetten ceza alabilir.

Başkent Pretoria'nın Kuzey Gauteng Yüksek Mahkeme'sinde devam eden duruşmaya TSİ 12.00'de mola verilirken, medya ordusu ve büyük bir kalabalık dışarıda bekliyor. İktidardaki Afrika Ulusal Konseyi (ANC) nin kadın kolları da Pistorius'u protesto ediyor.

41 KEZ TOPLANAN MAHKEMEDE, YAKLAŞIK 40 SANIK DİNLENDİ

Geçen yıl Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Steenkamp'ı vurarak öldüren ünlü atlet Pistorius'un davası, başından beri yerli ve yabancı medya tarafından canlı takip ediliyor.

Pistorius'un ve Steenkamp'in ailesi duruşmada hazır bulunurken, iki tarafı da destekleyenler mahkeme önünde açıklamalarda bulunuyor. Bazı vatandaşlar da Pistorius'u medya önünde protesto ediyor. 4 kurşunla hayatını kaybeden Steenkamp'in bir arkadaşı da sabah motoru üstünde bir iskeletle gelerek Pistorius'u protesto etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri