Oscar Pistorius, 6 Yeni Silah Sipariş Etmiş

Kız arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius’un silah koleksiyoncusu olduğu ortaya çıktı.

Kız arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius’un silah koleksiyoncusu olduğu ortaya çıktı. Dünya medyasının canlı takip ettiği Pistorius duruşmasının 3. haftasında tanıklık yapan silah tüccarı Sean Rens, ünlü atletin sipariş ettiği 6 yeni silahı cinayetten 1 ay sonra iptal ettiğini söyledi.

Rens ifadesinde, “Oscar silahlara büyük bir sevgi besliyor.” dedi. 27 yaşındaki sporcu ile Mayıs 2012’de tanıştığını söyleyen Rens, Pistorius’a daha önce Smith ve Wesson 500 marka bir tabanca sattığını ifade etti. Oscar’la tanıştığında ise sporcunun sadece 9mm tabanca taşıdığını belirtti.

Mahkemede dinlenen silah tüccarı, Oscar’a ilk satışını yaptıktan sonra, engelli atletin kendisinden birçok silah aldığını, öte yandan ünlü müşterisinin ruhsatını gördüğünü de sözlerine ekledi.

Geçen yıl Sevgililer Günü’nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp’i “hırsız zannederek” öldüren Pistorius, Johannesburg’ta iki ayrı vakada silah kullanmaktan da yargılanıyor.

İdari başkent Pretoria’nın Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi’nde devam eden duruşmada bugün, kurban Reeva Steenkamp’ın acılı annesi June Steenkamp’da hazır bulundu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri