Ortakaraören Beldesi hızla gelişiyor

Seydişehir e bağlı Ortakaraören Beldesinde Başkan Yusuf Kök ün hazırlayıp hayata geçirdiği projeler ile hem ekonomik hem de şehirleşme yolunda büyük adımlar atılıyor

Seydişehir’ e bağlı Ortakaraören Beldesinde Başkan Yusuf Kök’ ün hazırlayıp hayata geçirdiği projeler ile hem ekonomik hem de şehirleşme yolunda büyük adımlar atılıyor. Belediye Başkanı Yusuf Kök belediye başkanlığı döneminde yapmış olduğu çalışmaları yerinde gezdirerek çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Ortakaraören Beldesinde Belediye Başkanı Yusuf Kök’ ün seçim beyannamesinde yapmak için sözünü verdiği projeler bir bir hayat buluyor. Geçtiğimiz yıl kış aylarında ekili alanları su basarak çiftçinin ektiği tarlalarda ürün alınamamıştı. Başkan Kök’ ün yaptığı girişimler ile tahliye kanalında ki suyu çeken pompa sayısı 5’ e çıkarılırken bu çalışma ile daha önce kanaldan Suğla Depolamasına 8 metreküp su aktarılıyordu bu sayı üç katına çıkarak 21 metreküp oldu ve buradan sökülen pompalar ise Saray regülâtörünün bulunduğu bölgeye taşındı.

Hayata geçen bir başka proje ise Ketenli – Ortakaraören, Çukurçimen- Ortakaraören ve Nazma Yaylası ile Sayalı Yaylası arasında ki yolun İl Özel İdaresinin yol ağına alındı. 1. Etap yol çalışması Ketenli- Ortakaraören hattında tesviye çalışmasına başlandı.

Belediye Başkanı Yusuf Kök, “Depolamanın etrafındaki köy ve kasabalara ait ekili arazilerde yaşanan su baskınlarının önüne geçebilmek için depolamaya su aktaran 4 pompamız Saray Regülatörüne monte edildi. Çatmakaya Pompa İstasyonları’na yeniden 5 adet pompa montaj edildi. Bu çalışmaların neticesinde Saray Regülatörü ve Çatmakaya Regülatöründe ki pompaların gücü 3 katına çıkarılmış oldu. Bu sayede Suğla Depolamasına 8 metreküp su aktarılıyordu bu sayı üç katına çıkarak 21 metreküp oldu. Bu çalışmalar sayesinde yöre çiftçimiz rahat bir nefes almış olacak” dedi.

Düdenlerden boşa akan yılda yaklaşık 180 milyon metreküp suyun bir kısmının depolamaya aktarılması da bu çalışmanın neticesinde sağlanmış oldu diyerek sözlerine devam eden Başkan Kök “Bu çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen Devlet Su İşleri yetkililerine ve vekilimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra çiftçimizin korkulu rüyası sona ermemiş olacak. Yaklaşık bundan 12 sene önce kurulan kapalı devre sulama istasyonları yani sp5 ve SP5-A projesi için kurulan pompa istasyonlarında bulunan elektrik panoları, motorlar ve aydınlatmalar yoktu. Girişimlerde bulunduk motorları kurduk yeniden hayata geçirdik. Şuan teslim alma aşamasındayız. Ortakaraören de bulunan bu iki pompa bin 381 hektarlık bir alanı sulayacak. Ortakaraören’ den ve balıklava arazisinin tamamını sulayacak Sp5 pompası 38 metre yüksekliğe su basacak. Sp5a ise 28 metre yüksekliğe su basacak. Çiftçimiz bitki çeşitliliğini de artmış olacağız. Bu proje hayata geçmeden Bin 381 hektarlık alanın tamamını çiftçimiz hububatla değerlendiriyor. Bu pompalar devreye geçtiğinde sulu tarımımız daha da artacak. Kapalı devre sulama pompaları sadece Karaören Pompaj Sulama Birliğine üye olan çiftçilerimize hizmet verecek” dedi.

İSMAİL SÜNBÜL-SEYDİŞEHİR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri