Ortadoğu'daki savaşın sebebi BOP

Büyük Ortadoğu Projesi'nin artık proje olarak değil, hayata geçirilen bir senaryo olduğunu belirten Ersoy Kağnıcıoğlu, “Milyonların ölümü, yurtlarını terk edip evsiz kalması ve iç savaşlara sebep olan bu proje bugün gerçek olmakta” dedi.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 414. hafta basın açıklamasını Kayalı Park'ta gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan haftanın basın sözcüsü Ersoy Kağnıcıoğlu, Büyük Ortadoğu Projesi hakkında konuştu. BOP'un artık proje olmaktan çıktığını ve hayata geçirildiğini belirten Kağnıcıoğlu, "Büyük Ortadoğu Projesi uzun yıllar bir hayal ve son yıllarda bir proje iken, şimdi gerçekliği konuşulmakta. Milyonların ölümü, yurtlarını terk edip evsiz kalması ve iç savaşlara sebep olan bu proje bugün gerçek olmakta. Amerika'nın, Irak'ı işgali ile başlayan bu proje bugün son hedeflerine varmakta. Amerikalı yetkililer Irak'ta meydana gelen sorunların ancak Irak'ın üçe bölünmesi ile mümkün olacağını söylemektedirler. Irak üçe bölünecek, üç ayrı bölgede üç ayrı hükümet kurulacak, Yeni ihtilaf sebepleri üretilmiş olacak. Sonu gelmez çatışma sebepleri ortaya çıkartılıp, mevcut çatışma hali, üç ayrı devlet üzerinden devam edecek" ifadelerini kullandı.

KATLİAMDAN SONRA 'YANLIŞLIKLA OLDU' DİYORLAR

Amerika'nın yaptığı saldırılardan sonra ölen siviller için 'yanlışlıkla oldu' dediğini ifade eden Kağnıcıoğlu, "Amerikalılar açıkça bunu dillendirmekte, böl-parçala-yönet taktiğini bir kez daha hayata geçirmektedirler. Irak'ın bu bölünmüşlüğünden sonra sıra nerede? Çatışma hali korunan bir bölünmüş Suriye'de mi? Libya'nın hali zaten ortada. Hal böyle iken, Amerikan projeleri bir bir gerçekleştirilirken, insanların bir kısmının büyük düşmanlar üretmesine, bu düşmanlarla gelecek savaşları hesaplamasına ve bunlar için çağrıda bulunmasına şaşmamak gerekir. Amerika'ya düşmanlık edecek halleri yok ya. Amerika'yı ve onun projelerini reddedecek halleri yok ya. Ne de olsa en yakın dost ve müttefikleri Amerika. Vietnam'dan Kamboçya'ya, Kore'den Afganistan'a, Irak'tan Suriye'ye milyonlarca sivilin katili Amerika yaptığı her sivil katliamından sonra 'yanlışlık oldu, teknik hatalardan meydana geldi' yalanları ile halkları avuturken Suriye'nin Atme bölgesinde gerçekleştirdiği sivil katliamında özür dilemek, yanlışlıkla oldu demek ihtiyacı bile hissetmedi. Ne de olsa artık kimse onun hakkında Büyük Şeytan demiyor. Onu makul ve her yaptığını mazur görüyor" diye konuştu.

'BİZDEN KALKMADI' DEMEKLE OLMAZ

Türkiye'nin, 'uçaklar bizim üstlerimizden kalkmadı' açıklamasını eleştiren Kağnıcıoğlu, şöyle konuşu "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu konuda yaptığı açıklamada sadece bu katliamı yapan uçakların Türkiye'deki hiçbir üsten kalkmadığını belirtmekle yetindi. Katliamlar, sivil öldürmeleri, Amerika ve müttefiklerinden başkası yaparsa kötüdür. Tel'in edilir, hakkında en sert ifadeler kullanılır. Faillerinin cezalandırılacağı söylenip tüm dünya bunlara karşı mücadeleye davet edilir. Söz konusu Amerika olunca iç kamuoyuna bir mesaj yollanarak, 'Bizim üstlerimizden kalkmadı uçaklar. Biz bu katliamda üslerimizi kullandırmadık' demekle yetinilir. Yok bir de kullandırsaydınız. Ayıp oluyor, size söyleyecek sözümüz mü var? Siz nasıl Amerika'nın her yaptığını makul görüyorsanız, ülkemizde sizin her yaptığınızdan bir fayda uman, bir doğruluk bulan büyük bir kitle var. Hadi yine iyisiniz. Bu talihsiz açıklama kendi içerisinde büyük sıkıntılar gözlemekte değil midir? Yani Atme'yi bombalayan uçaklar, sizin izninizle Türkiye'den kalkmadılar. Öyleyse bunda bir siz yok mu demek istiyorsunuz? Biz Türkiye'den kalkmasına müsaade etmedik diyerek bu katliamın bilgisinin sizde önceden buluğunu mu ima ediyorsunuz? Dilediğiniz açıklamayı yapın. Size kimsenin diyeceği hiçbir şey yok."

MESUT TURAN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri