Ortadoğu’da Vizesiz Seyahatte Kuveyt Önde

Ortadoğu ülkeleri arasında dünyada en rahat seyahat eden ülkenin Kuveyt olduğu bildirildi.

Ortadoğu ülkeleri arasında dünyada en rahat seyahat eden ülkenin Kuveyt olduğu bildirildi. Bu Körfez ülkesinin vatandaşları pasaportlarıyla dünyada 77 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor.

Uluslararası rezidans ve vatandaşlık danışmanlık şirketi Henley & Partners tarafından 2006 yılından bu yana yayınlanan endekse göre 2013’te Kuveyt dünyada 52. sırada gelirken diğer Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 56. oldu.

BAE’nin 27 Schengen ülkesine vizesiz giriş hakkı için Avrupa Birliği kararını beklediği ve benzer şekilde İngiltere’nin de BAE vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasının beklendiği ifade edildi. İkisinin de gerçekleşmesi durumunda Emirlikler endekste ilk 40 sıraya çıkmış olacak.

Yine Körfez bölgesinden Katar, 71 ülkeye vizesiz seyahat ile 57. sırada yer alırken Bahreyn 59., Suudi Arabistan 64’üncü ve Umman 65. geldi.

Sıralamada ilk sırada 173 ülkeye vizesiz seyahat hakkı bulunan Finlandiya, İsveç ve Birleşik Krallık yer aldı. 172 ülke hakkı ile ikinci sırada Danimarka, Almanya, Lüksemburg ve Amerika Birleşik Devletleri geldi. 171 ülke ile üçüncü sıraya Belçika, İtalya ve Hollanda yerleşti.

Listenin sonunda ise dünyada sadece 28 ülkeye seyahat edebilen Afganistan ve 31 ülkeye vizesiz giriş yapabilen Irak vatandaşları yer aldı.

Benzer şekilde en çok vize uygulamasına tabi bırakılan ülkeler Pakistan, Somali, Eritre, Filistin, Nepal, Kosova, Lübnan, Sri Lanka ve Sudan oldu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri