Ortada su var yandan geç

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan yağmur, geceleyin etkisini arttırarak devam etti.
Yağan yağmur çiftçi başta olmak üzere bir çok kesimi sevindirirken, bazı sorunları da gündeme getirdi. Bazı belediyelerin altyapı eksiklikleri nedeniyle şehrin bir çok bölgesinde su birikintileri oluştu. Oluşan su birikintilerinin vatandaşların yürümesine engel olması, tepkilere neden oldu.
Yağan yağmur nedeniyle su birikintisinin oluştuğu ve çeşitli sorunların yaşandığı yerlerden bir tanesi de Sakarya Mahallesi’ndeki Yanık Ali Sokağı ile Üçpınar Sokağı’nın kesiştiği nokta oldu. Bölgede yer alan Mustafa Bülbül İlköğretim Okulu’nun çevresinin de su birikintilerinden etkilendiğini gören mahalle sakinleri, yetkilileri sert bir dille eleştirdi. Okulun önündeki su birikintisi nedeniyle öğrencilerin okula girip çıkarken büyük zorluklar çektiğini ifade eden mahalleliler, belediye yetkililerini birkaç kez aradıklarını ancak bir türlü somut bir gelişme yaşamadıklarını dile getirdi. Okulun çevresinde ve özellikle kapısının önünde biriken suyun öğrenciler için büyük bir çile olduğunu kaydeden veliler, “Yetkili mercileri konuyla ilgilenmeleri için bir çok kez aradık. Her aradığımızda önümüze farklı bir engel koyan yetkililer, ya konuyla ilgilenen kişinin yerinde olmadığını, ya da ilgili yerde kanalizasyon hattının olmadığını ve şimdilik yapabilecekleri bir şeyin olmadığını bildirerek bizi hep boş çevirdi. Yetkililerden isteğimiz bir an önce bölgedeki kanalizasyon sorununu çözmeleridir” diye konuştu.
Havanın soğuk olması nedeniyle okul kapısı önünde biriken suyun bir süre sonra donacağına ve öğrenciler için var olan tehlikenin daha da büyüyeceğine dikkat çeken mahalle sakinleri, “Çocuğumuz düşüp bir taraflarını kırsa, bunun vebalini kim verecek. Her yağmur yağışında biz aynı sorunları yaşamak zorunda mıyız? Yazın kokudan duramıyoruz, kışın ise su birikintisi ve buzlanma sorunu oluyor. Artık bizimle de ilgilenilsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri