Orta Asya'nın En Büyük Uluslararası Elektrik Fuarı Almatı'da Yapıldı

Orta Asya'nın en büyük uluslararası elektrik, enerji ve aydınlatma fuarı, Kazakistan'ın başkenti Almatı'da gerçekleştirildi.

Orta Asya'nın en büyük uluslararası elektrik, enerji ve aydınlatma fuarı, Kazakistan'ın başkenti Almatı'da gerçekleştirildi.
Bu sene beşincisi düzenlenen fuara ev sahibi Kazakistan’ın yanı sıra; Türkiye, Rusya, İtalya, Hindistan, Sırbistan, Malezya, Belarus, Ukrayna ve Güney Kore’den yaklaşık 70 firma katıldı. 3 gün boyunca açık kalan fuara Türkiye’den 10 firma stand açtı.
Fuarın açılışında konuşma yapan Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Suphi Atan, Kazakistan’ın çok dinamik bir ekonomiye sahip olduğunu söyledi.
Atan, BDT'nin en çok ve en hızlı büyüyen ülkesi durumunda olan Kazakistan'da, yükselen gelir seviyesine paralel olarak hızla gelişen inşaat ve mobilya sektörleri, elektrik, enerji ve aydınlatma ürünlerine olan talebin de artmasını sağladığını ifade etti.

Central Asia Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Mutlu ise, ülkede yerli üretim kapasitesinin yok denecek kadar düşük olduğundan ve elektrik-enerji ürünleri ihtiyacı ithalat yoluyla karşılandığını ifade etti.
Fuar, başarılı organizasyonlara ev sahipliği yaparak ziyaretçi kitlelerini cezbetmesiyle tanınan CENTRAL ASIA Trade Exhibitions tarafından düzenlendi.
Central Asia Electricity World fuarında; elektrik tesisat malzemeleri, kablo-tel, kontrol-ölçüm cihazları, elektrik motorları, jeneratörler, akümülatörler, aydınlatma armatürleri ve elemanları, acil aydınlatma malzemeleri, güç kaynakları, enerji üretim, iletim ve dağıtım elemanları, alternatif enerji, güneş-rüzgar enerjisi, elektronik componentler, elektrik-enerji otomasyonu, kondansaör, konnektör, elektrik pano, kablo kanal ve bağlantı elemanları, transformatör, şalt cihazları gibi ürünler sergilendi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri