Örnek hizmet

Engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların taşınabilmesi için Musalla'ya 2, Üçler Mezarlığı'na 2 golf aracı tahsis edildi.

Engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların taşınabilmesi için Musalla'ya 2, Üçler Mezarlığı'na 2 golf aracı tahsis edildi. Mezarlıkları ziyaret eden yaşlı ve yürüme güçlüğü çekenler golf arabasıyla gidecekleri mezara kadar götürülüyor. Arabalar ziyaretçilerin memnuniyetini kazandı

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından Musalla ve Üçler Mezarlığı'na alınan 4 golf aracıyla engelli ve yaşlılar mezar ziyaretlerini daha rahat gerçekleştiriyor. Golf arabası ile vatandaşlara gidecekleri mezara kadar servis hizmeti veriliyor. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Mezarlıkların daha iyi bir görünüme kavuşması için lale soğanı dikiliyor. Mezarlıktaki ağaçlar budanıyor. Konya'da 112 tanesi şehir merkezi, bin 488 tanesi ilçe ve mahallelerde olmak üzere toplam bin 600 mezarlık bulunuyor. Mezarlıklardaki faaliyetlerle ilgili Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı: Mezar ziyaretine gelen engelli ve yaşlılara yardımcı olmak için 4 adet golf aracı satın aldık. İkisi Musalla'da, ikisi de Üçler Mezarlığı'nda. Yaşlı ve özürlülere yardımcı oluyoruz. Ağaçlar budanıyor. Mevsimlik çiçekler dikiliyor. Lale soğanları ekiyoruz. Mezarlıklar daha güzel bir görünüme kavuşuyor. İlçe merkezlerindeki mezarlıklarda da lale soğanı dikimi çalışmaları var. Genel temizlik ve bakım hizmetleri devam ediyor." Mezarlıklardaki bakım ve onarım çalışmaları vatandaşın takdirini topladı.

VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN

Golf aracıyla yakının mezarını ziyaret eden 69 yaşındaki Ayşe Akbaş, "Engelli ve yaşlıları düşündüğü için belediyeye teşekkür ediyorum. Yaşlılar, yakınlarının mezarını sık sık ziyaret etmek ister. Ancak yaşlılar ve bazı engelliler yürümekte zorluk çekiyor. Mezarlıklar çok büyük. Belediye de bunu düşünmüş ve Musalla Mezarlığı için iki adet golf aracı almış. Kendilerinden Allah razı olsun" diye konuştu. Ayrıca, ölümlerin belgelenmesi, cenaze ve defin işlemleri, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yer tahsisi, mezar kazma ve defin işlemlerinin tamamından ücret alınmıyor. Diğer illerde belediyeler ücret alıyor. Edinilen bilgiye göre Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nün aylık 1,5 milyonluk geliri var. Diğer illerde vatandaş hem yer satın alıyor hem de hizmetlerin karşılığında ücret ödüyor. Büyükşehir Yasası çıkmadan önce Ereğli ve Seydişehir gibi bazı ilçelerde de ücret alınıyordu. 30 Mart'tan sonra Konya Büyükşehir Belediyesi ilçelerde de ücretsiz hizmet vermeye başladı. Öte yandan alınan bilgilere göre Hacıfettah Mezarlığı'nda ise genişletme çalışmaları durdu. Tarihi kalıntılar nedeniyle bir akasama oldu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri