Ormanlı Belediyesi'nde 300 Bin Liralık Yolsuzluk Soruşturması, Muhasebeci Kayıp

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde belediyede 2009-2014 yılları arasında yaşandığı iddia edilen yolsuzluk nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Belediye Başkanı Bayram Başol "Yolsuzluk bizden önceki dönemde...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde belediyede 2009-2014 yılları arasında yaşandığı iddia edilen yolsuzluk nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Belediye Başkanı Bayram Başol "Yolsuzluk bizden önceki dönemde söz konusu olmuş. Zaten dönemin muhasebesi de kayıp." dedi.

Belediye Başkanı Bayram Başol, kendisinden önceki belediye başkanı döneminde, muhasebe müdürü E.D.’nin 2009-2014 yılları arasında yaklaşık 300 bin TL yolsuzluk yaptığı iddiası ile Zonguldak Valiliği ve Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını söyledi.

2014 yılının mart ayında banka görevlisi, Ormanlı Belediyesi Muhasebe Müdürü E.D.’nin İller Bankası'ndan gelen 45 bin TL paranın 7 bin 200 TL’sini kendi hesabına aktarması üzerine şüphelenerek paranın kalan kısmına bloke koydurmuş, banka yetkililerinin dönemin Belediye Başkanı Yaşar Sever’i araması üzerine konu Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’a bildirilmişti. Zonguldak Valiliği ve Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı incelemelerde 2009 ile 2014 yılları arasında belediyede yaklaşık 300 bin TL yolsuzluk yapıldığı tespit edilmişti.

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “İller Bankası'ndan 800 bin TL, emlak, tabela ve su gelirlerinden ise 400 bin TL olmak üzere yıllık toplam gelirimiz 1 milyon 200 bin TL. Şu ana kadar bize söylenen 300 bin TL civarında bir yolsuzluk olduğu. Tabi incelemeler halen devam ediyor. Neticelendiğinde halkımıza ve kamuoyuna detaylı bilgileri paylaşacağız” dedi. Başkan Başol tespit edilenler dışında hem seçimden önce hem de seçimden sonra gerek esnafın ve gerekse halkın yolsuzluk iddialarına ilişkin yaptıkları ihbarları ve bilgileri de müfettişlerle paylaştıklarını söyledi. Ormanlı Belediyesi’nde belediye başkanı ile birlikte memur ve işçi olmak üzere toplam 12 personel görev yapıyor" dedi.

Son olarak mart ayında İller Bankası'ndan gelen 45 bin TL’nin 7 bin 200 TL’sini zimmetine geçirerek ortadan kaybolan muhasebeciden 5 aydır haber alınamıyor. Ormanlı Belediyesi’nde Muhasebe Müdürü olarak görev yapan E.D.’nin gece hayatına düşkün olduğu, lüks içerisinde yaşadığı ve gelirinin çok üzerinde paralar harcadığı iddia edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri