Ormanlara imar izni! Betonlaşmaya tam gaz devam

Son çıkartılan yönetmelikle birlikle ormanlar imara açılmasındaki engeller kaldırıldı. Nerelerin imara açılacağı konusunda yetki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçerken çok büyük tartışmalara neden olan ormanlık alanların imara açılmasının önünü açan düzenleme Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte yeniden dizayn edilerek yürürlüğe konuldu.

Yapılan bu düzenlemeyle birlikte orman alanlarının imara açılmasıyla ilgili teklif sunma yetkisi Bakanlar Kurulu’ndan alınıp yerine Çevre Bakanlığı’na devredildi. Cumhurbaşkanı orman dışına çıkarılarak imara açılacak alanların sınırını belirleyip kamuoyuna ilan edecek

BETONLAŞMAYA TAM GAZ

Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki ormanlardaki yapılaşmanın bu hazırlanan son yönetmelik sonunda hızla artacağı düşünülüyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikle birlikte üzerinde en az 5 adet ev, ahır, samanlık, ambar, avlu gibi yapıların bulunduğu ormanlık alanlar ‘yerleşim yeri' olarak kabul edilebilecek

Sonuç olarak orman sınırları içerisinde ahırı, samanlığı olanlar başvuru yapıp bu yerlerin imara açılmasını isteyebilecekler.

Orman alanının sınırlarına fiilen hükümet karar verecek. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Doğan Kantarcı, düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade ederken. Kanun değişikliği TBMM'de görüşülürken MHP'li milletvekillerinin de büyük tepkisini çekmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri