"Orman'daki Kıyım Ve Sürgünler Sona Erdirilsin"

Türk Tarım Orman-Sen Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının kıyım ve sürgüne tabi tutulduğunu, kurumda liyakatten uzak yandaşların köşebaşlarına getirildiğini iddia etti. Ormancılık Meslek ve...

Türk Tarım Orman-Sen Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının kıyım ve sürgüne tabi tutulduğunu, kurumda liyakatten uzak yandaşların köşebaşlarına getirildiğini iddia etti.

Ormancılık Meslek ve Emek Örgütleri Platformu adına açıklama yapan Karadayı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) çalışanlarının, rotasyon adı altında sürgün ve kıyıma dönüşmüş yer değişikliği uygulamaları hakkında basın açıklaması yaptı. Karadayı OGM'de, rotasyon uygulaması adı altında yapılan tayinlerin kıyıma dönüştüğünü söyledi. Platform sözcüsü Karadayı,"Maalesef bahse konu kurum, hukuksuz uygulamaların merkezi, kanun ve kural tanımayan idarecilerin idare ettiği ve çalışanlarına zulmeden bir kurum haline gelmiştir.Orman Genel Müdürlüğü’nde; 13 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ancak Orman Mühendisleri Odası ve ormancılık alanında faaliyet gösteren örgütlü sendikalarca yürütmenin durdurulması ve iptali istemli, Danıştay'da davası devam eden; "Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik'''' hükümlerine dayanarak, zorunlu rotasyon uygulaması adı altında hukuka aykırı atamalarla adeta kıyım yapılmakta, binlerce çalışan ve aileleri sürgün edilerek mağdur edilmektedir. Atamaları yapan yöneticiler durumu izah edememekte, yapılan işlem için sadece; “Bakan'ın talimatı” diyebilmektedirler. Orman Genel Müdürlüğü; gerçekleştirdiği atamalarda ehliyet, liyakat, mesleki deneyim ve hakkaniyet ilkelerini ihlal etmekte, hukuka aykırılığı açıkça belli olan yönetmeliğin ortaya koyduğu hükümlere dahi uyulmamaktadır. Şöyleki; Hukuksuzluk örneği olan yönetmelik hükümlerine göre yapılmakta.

Rotasyon belli gruplara uygulanmış, kanunen kapsam dışı kalması gereken; oda ve sendika yöneticileri ile temsilcileri de kapsama dahil edilmiş ayrıca özellikle platformumuza üye kuruluşların üyelerinin yapmış oldukları tercihler dikkate alınmamış, tercih etmedikleri yerlere sürgün edilmiş, tercih ettikleri yerlere ise daha düşük puanlı yandaşlar atanmıştır.

Yönetmenliğe göre atamaların öncelikle 4'üncü ve 3’üncü bölgelerden başlayarak yapılması gerekirken; yandaş sendikanın baskısıyla bu kural ihlal edilmiş, onurlu duruş sergileyen kıdemli personel 4'üncü bölgeye atanırken, yeni İşletme müdürü olan bazı yandaşlar himaye edilerek 1 'inci bölgeye atanmıştır. Bazı meslektaşlarımız rotasyon kapsamında olmadıkları halde, demokratik haklarını kullanırlarken onurlu duruş göstererek yandaş sendikaya üye olmadıkları için rotasyon uygulaması adı altında keyfi atamalara tabi tutulmuşlardır. Orman idaresince; bu şekilde haksızlığa uğrayan meslektaşlarımızın itirazlarına karşın “gidin hakkınızı mahkemelerde arayın” biçiminde fütursuzca cevaplar verilmekte, meslektaşlarımız ve ailelerine zulüm yapılmaktadır." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri