Orman Tatbikatında, Sıcaktan 2 Ormancı Fenalaştı

Mersin’in Mut ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatı yapıldı. Ekiplerin orman yangınlarına ilk müdahale kabiliyetlerinin ölçülmesi amacıyla yapılan tatbikatta, 16 araç ile birlikte 87 personel katıldı. Tatbikatta...

Mersin’in Mut ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatı yapıldı. Ekiplerin orman yangınlarına ilk müdahale kabiliyetlerinin ölçülmesi amacıyla yapılan tatbikatta, 16 araç ile birlikte 87 personel katıldı. Tatbikatta ekipler birinci olmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmada Mehmet Tat ve Hüseyin Avcı isimli ormancılar fenalaştı. Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli doktor Cüneyt Taze'nin müdahale ettiği ormancıların sağlık durumlarının iyi olduğu, sıcağa bağlı ve yarışma heyecanından fenalaştıkları öğrenildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, orman teşkilatının Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet teşkilatları arasında en tecrübeli kurum olduğunu belirterek, kurum olarak 175 yıldan bu yana yangın ile mücadele ettiklerini söyledi. Ormancıların bir aile gibi hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Baca,”Yangının küçüğü olmaz. Bütün yangınlar büyüktür. Çünkü yangınlar küçük olarak başlar ve sonra büyür. Onun için tüm ihbarlar bizim için gerçek kabul edilir. Şunu iyi bilmeniz gerekiyor, yaptığımız iş çok önemli. İşin mesuliyeti ağır. Onun için yaptığınız işte önce kendi can güvenliğinizi sağlayacaksınız. Öncelikli yangına müdahale eden arkadaşlar kendi güvenliğini alacak. Her işimizde sağlık ve güvenlik önce gelir. Nisan ayında bu konularla alakalı eğitim verilmişti. Biz kurum olarak İnşallah, hatasız ve kazasız bir yangın sezonu geçiririz." diye konuştu.

İş güvenliği kurallarına uyulması gerektiğini anlatan Abit Baca, "Bildiğiniz gibi iş kolumuz içerisinde en tehlikelisi yangın. İşçi veya memur olmak üzere yüzü geçkin yangın şehidimiz var. Onları da bugün burada rahmetle anıyorum. Onun için yangın meydanı bir savaş cephesi gibidir. Yaptığımız işi serinkanlılıkla ve bilerek yapmamız gerekiyor. Öncesinde antrenman yaparak birbirimize yardımcı olacağız. Bundan dolayı tüm ekipler yangına ilk müdahale malzemelerini kullanarak, kullanma tatbikatı yapacaklar. Eğer bunun pratiğini yapmasa yangına müdahalede heyecan yaparsınız. O yüzden egzersiz yapacaksınız." şeklinde konuştu.

Yangına ilk müdahalenin mutlaka köpük ile yapılması gerektiğini vurgulayan Baca konuşmasına şöyle devam etti,” Köpüğün ilk müdahaledeki etkisi sudan fazladır. Bundan dolayı arazide bulunan ekiplerde sürekli köpük ve malzemesi kullanıma hazır olacak. Yangına müdahale fiziki güçle yapılan bir iştir. fizikken sağlam olacağız ki, işimizi iyi yapalım. Bundan dolayı sabahları erken kalkacağız. Sağlığımıza dikkat edeceğiz. Yangına ilk müdahale ne kadar kısa ve çabuk olursa yangın küçükken söndürülmüş olur. İlk müdahalede bulunmasan her yangın küçükten büyüğe doğru sıçrar.. Ama her yangın büyük olmaya adaydır. Yoksa her yangın küçüktür. Her İhbarda 3 araç hemen harekete geçecek vaziyette bulunacak.” ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri